Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
- 300 g di ricotta di pecora, scolata dal siero
- 100 g di latte condensato zuccherato
- 120 g di pan di Spagna a cubetti
- 60 g di liquore tipo Strega
- 30 g di scorza di arancia candita a cubetti
- 30 g di cedro candito a cubetti
- Wartości odżywcze
- na 1 bicchiere
- Kalorie
- 1289 kJ / 308 kcal
- Białko
- 8.5 g
- Węglowodany
- 36.4 g
- Tłuszcz
- 12.1 g
Alternatywne przepisy
Curd all'arancia
40min
Involtini di pesce spatola con crema di pomodorini e menta
1 godz.
Cannolo scomposto
3h
La nuova Sacher di Luca Montersino
3 Std. 30 Min
Cassata gelato
11h 20 min
Bignè menta e cioccolato
4 godz.
Bisque
2 godz.
Salsa alle arachidi
1 godz. 20 min
Babà alle rose (di Luca Montersino)
3h
Cannolo siciliano scomposto
30 min
Mattonelle con crema di ricotta
8 Std. 50 Min
Cannoli siciliani (alla maniera de i Soprano)
1h 5 min