Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
- 300 g di ricotta di pecora, scolata dal siero
- 100 g di latte condensato zuccherato
- 120 g di pan di Spagna a cubetti
- 60 g di liquore tipo Strega
- 30 g di scorza di arancia candita a cubetti
- 30 g di cedro candito a cubetti
- Wartości odżywcze
- na 1 bicchiere
- Kalorie
- 1289 kJ / 308 kcal
- Białko
- 8.5 g
- Węglowodany
- 36.4 g
- Tłuszcz
- 12.1 g
Alternatywne przepisy
Cassata siciliana
6 Std. 35 Min
Bigné al Gorgonzola ricoperti di cioccolato
1 Std. 25 Min
Menù: Mousse spinaci e mandorle, faraona ai funghi, sorbetto ai frutti di bosco (Bimby Friend)
1h 30min
Bignè al tiramisù
4 Std.
Éclair all'arancia
7h
Spritz al melograno
10 Min
Mango cake
3 Std. 30 Min
Bicchierini al pistacchio e marrons glacés
30min
La nuova Sacher di Luca Montersino
3 Std. 30 Min
Bignè all'amarena
3 Std.
Bignè con crema al pistacchio
3 Std.
Tiramisù al limone
6h 5min