Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Frolla al cacao
- 140 g di zucchero
- 210 g di farina tipo 1
- 40 g di cacao amaro in polvere
- 1 pizzico di bicarbonato di sodio
- 1 pizzico di sale
- 100 g di burro morbido
- 2 uova
Ripieno alle mandorle
- 150 g di mandorle pelate
- 100 g di zucchero
- 1 pizzico di cannella in polvere
- 2 uova
- 100 g di confettura di pere (o a piacere)
- latte q.b. per spennellare
Glassa e termine della preparazione
- 200 g di cioccolato bianco
- codette colorate
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 3129 kJ / 748 kcal
- Białko
- 18.9 g
- Węglowodany
- 61.6 g
- Tłuszcz
- 45.7 g
- Błonnik
- 7.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cestini di crema e frutta
3h
Sponge cake al tè matcha e ciliegie
2h
Rotolo con crema di yogurt e frutta fresca
1h
Cassata siciliana (per 1 persona)
1hod. 30min
Mini sbriciolate con crema gianduia
1h
Tartellette con crema al limone
4h
Sbriciolata con crema alla ricotta e arancia
1h
Sbriciolata alle mandorle e crema al limone
55min
Cannoncini alla crema pasticcera e cioccolato
4h
Torta Nua
2h
Crostata morbida al cioccolato
2u. 40min
Bignè con crema pasticcera
3h