Torta all'ananas, limoncello e amaretti

Torta all'ananas, limoncello e amaretti

4.2 12 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
10 porzioni

Składniki

Pan di Spagna
  • burro q.b.
  • 200 g di uova intere (4 uova)
  • 50 g di tuorli (circa 3 tuorli)
  • 170 g zucchero
  • 1 stecca di vaniglia i semini estratti
  • 5 g di scorza di limone grattugiata
  • 120 g di farina di grano forza 180 W
  • 50 g di fecola di patate
Crema al latte
  • 8 tuorli
  • 90 g di amido di mais (maizena)
  • 260 g zucchero
  • 1000 g di latte intero
Bagna al limoncello
  • 1 barattolo di ananas a fette in scatola (peso netto 550 g circa)
  • 80 g di limoncello
Crema al mascarpone e cioccolato
  • 100 g di cioccolato bianco pezzi
  • 500 g di mascarpone a temperatura ambiente
Terminare la preparazione
  • 150 g di amaretti

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 158.8 mg
Białko 17.3 g
Kalorie 3533.6 kJ / 845.4 kcal
Tłuszcz 41.7 g
Błonnik 1.6 g
Tłuszcz nasycony 21.6 g
Węglowodany 102.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...