Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di mandorle pelate
- 210 g di zucchero
- 400 g di ricotta fresca, ben scolata
- 50 g di Rum
- 25 g di cacao in polvere
- 2 uova di cioccolato a metà (220 g circa)
- 60 g di acqua
- 8 biscotti savoiardi a metà
- mandorle a lamelle q.b.
- riccioli di cioccolato q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 Ricetta completa
- Kalorie
- 14663 kJ / 3505 kcal
- Białko
- 77.3 g
- Węglowodany
- 418.6 g
- Tłuszcz
- 169 g
- Błonnik
- 26.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Baci di dama (senza zucchero)
1h 30 min
Torrone morbido
6h 20min
Muffin alla granola e tè matcha
40 min
Pasta di zucchero
1óra 10p
Uova di cioccolato pasquali
2óra 30p
Torta mimosa gelato
3h 30 min
Mini éclair alla crema di caramelle alla fragola
Brak ocen
Ciambelle al limone (di Luca Montersino)
4h 45min
Colomba salata
3h 10 min
Semifreddo alla panna con lamine di cioccolato
8h 45min
Cocktail solero
10 min
Tortine alla creme brulèe
1h 5min