Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crema per farcitura
- 250 g di latte
- 70 g di zucchero
- 35 g di farina tipo 00
- 1 uovo
- 1 tuorlo
- 1 stecca di vaniglia, i semini estratti
Preimpasto
- 110 g di zucchero
- 15 g di lievito di birra fresco, sbriciolato
- 5 g di miele
- 100 g di latte
- 50 g di farina tipo 0
- 50 g di farina manitoba
Impasto
- 250 g di farina tipo 0
- 200 g di farina manitoba
- 150 g di latte
- 1 uovo
- 1 pizzico di sale
- 80 g di burro morbido, a pezzi + q.b
Terminare la preparazione
- 150 g di uvetta sultanina
- 100 g di acqua tiepida
- 1 albume sbattuto
- 50 g di mandorle a lamelle
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1835.6 kJ / 438.7 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 73.8 g
- Tłuszcz
- 13.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.8 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 133.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta della nonna
1hod. 30min
Fruttone leccese al cioccolato
1h 40min
Pandolce variegato alla confettura
9h
Torta di fichi e nocciole
45min
Focaccia ripiena alla mozzarella
50min
Cheesecake al caffè
5h 30min
Torta cassetta di frutta
4h 40min
Lasagne alla bolognese
3h
Torta cremosa al limone
2j 30 menit
Pizza con salame piccante
2h
Pizza margherita (per 1 persona)
1hod. 30min
Torta sbrisolona
55min