Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 275 g di farina tipo 00 q.b. per infarinare
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di vino bianco secco
- 5 g di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- 80 - 100 g di pecorino crotonese, a cubetti molto piccoli (0.5 cm)
- 50 - 60 g di nduja calabrese a cubetti molto piccoli (0.5 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 234 kJ / 56 kcal
- Białko
- 2.1 g
- Węglowodany
- 5.7 g
- Tłuszcz
- 2.7 g
- Błonnik
- 0.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Taralli pugliesi
1óra 15p
Taralli al limoncello
45 min
Bocconotto
2óra
Tris di taralli al profumo di Sardegna
2óra
Taralli dolci speziati
55min
Taralli all'olio extravergine di oliva
55min
Tarallini al latte
3óra 10p
Taralli dolci al profumo esotico
1 godz. 30 min
Taralli al verde
1h 20min
Taralli morbidi allo yogurt
4sa 25 dk
Taralli alla pizzaiola
45 min
Cantuccini di Prato
1h