Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gelato
- 60 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
- 200 g di latte intero
- 70 g di zucchero
- 200 g di panna (min. 30% di grassi)
- 20 g di amido di mais (maizena)
Base
- burro q.b.
- farina tipo 00 q.b.
- 20 g di Rum
- 1 uovo
- 85 g di zucchero
- 60 g di farina tipo 00
- 30 g di cacao amaro in polvere
- ½ cucchiaino di lievito in polvere per dolci
- 150 g di confettura di albicocche
Terminare la preparazione
- 50 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
- 20 g di latte intero
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1941 kJ / 464 kcal
- Białko
- 5.3 g
- Węglowodany
- 49.7 g
- Tłuszcz
- 26.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 0 mg
Alternatywne przepisy
Cassata siciliana (per 1 persona)
1j 30 menit
Vaschetta di gelato variegato al tiramisù
8 Std. 25 Min
Stecco biscotto
6 godz. 50 min
Semifreddo al cioccolato e Whisky
4 Std.
Gelato biscotto al mascarpone
4 Std.
Gelato biscotto bigusto
7 Std.
Dolcetti al cocco e cioccolato
2j
Bianco e nero con noci e miele
3h 20 min
Crema al caffé con gelato al mascarpone
24 Std. 50 Min
Coppetta al caffè
2h 15 min
Gelato cioccolato e menta
10h 25 min
Gelato biscotto ciocco-menta
4j 5 menit