Pieczarki portobello faszerowane komosą ryżową i mielonym indykiem

Pieczarki portobello faszerowane komosą ryżową i mielonym indykiem

4.4 114 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 porcje

Składniki

  • sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    30 g
  • wody
    1000 g
  • komosy ryżowej (quinoa)
    100 g
  • pieczarki portobello, świeże (ok. 400 g)
    4
  • soli
    1 łyżeczka
  • cebuli przekrojonej na pół
    100 g
  • ząbki czosnku
    2
  • oliwy z oliwek
    20 g
  • mięsa z indyka, mielonego podzielonego na kawałki
    200 g
  • przecieru pomidorowego, typu passata
    250 g
  • sosu sojowego
    1 łyżka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 szczypta
  • oregano, suszonego
    1 łyżeczka
  • papryki słodkiej, mielonej
    ½ łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 256.2 kcal / 1072.9 kJ
Białko 19.4 g
Tłuszcz 11.5 g
Węglowodany 23.1 g
Błonnik 5.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...