Wersje kompatybilne
Pieczarki portobello faszerowane komosą ryżową i mielonym indykiem
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 1000 g wody
- 100 g komosy ryżowej (quinoa)
- 4 pieczarki portobello, świeże (ok. 400 g)
- 1 łyżeczka soli
- 100 g cebuli, przekrojonej na pół
- 2 ząbki czosnku
- 20 g oliwy z oliwek
- 200 g mięsa z indyka, mielonego, podzielonego na kawałki
- 250 g przecieru pomidorowego, typu passata
- 1 łyżka sosu sojowego
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
- 1 łyżeczka oregano, suszonego
- ½ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1072.9 kJ / 256.2 kcal
- Białko
- 19.4 g
- Węglowodany
- 23.1 g
- Tłuszcz
- 11.5 g
- Błonnik
- 5.7 g
Alternatywne przepisy
Mini pizze na brokułowych spodach
40 min
Frittata niskowęglowodanowa
40 min
Lasagne niskowęglowodanowa
1h 30min
Placki cukiniowe z dipem bazyliowym
35 min
Pizza kalafiorowa z kiełbasą pepperoni
1h 20 min
Sałatka z kaszą jaglaną, kalarepą, szpinakiem i gorgonzolą
45 min
Pieczarki zapiekane z kozim serem
50 min
Zielone omleciki z Varomy
40 min
Łódeczki z sałaty z kajuńskimi krewetkami i ananasową salsą
25 min
Placki szpinakowe z dipem serowo-paprykowym
40 min
Pizza na spodzie z kalafiora
2u. 45min
Zdrowe greckie burgery z indyka
40 min