
Urządzenia i Akcesoria
Pieczarki portobello faszerowane komosą ryżową i mielonym indykiem
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 porcje
Składniki
-
30 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
1000 g wody
-
100 g komosy ryżowej (quinoa)
-
4 pieczarki portobello, świeże (ok. 400 g)
-
1 łyżeczka soli
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
20 g oliwy z oliwek
-
200 g mięsa z indyka, mielonego podzielonego na kawałki
-
250 g przecieru pomidorowego, typu passata
-
1 łyżka sosu sojowego
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka oregano, suszonego
-
½ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
256.2 kcal /
1072.9 kJ
Białko
19.4 g
Tłuszcz
11.5 g
Węglowodany
23.1 g
Błonnik
5.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Łódeczki z sałaty z kajuńskimi krewetkami i ananasową salsą
25 min
Sałatka z indykiem i fasolką szparagową
35 min
Bakłażanowe roladki z szynką parmeńską
50 min
Bakłażan (sous-vide) z miso (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 45 min
Mini frittaty z salsą z awokado i wędzonego łososia
45 min
Pilaw z botwinką i souvlaki wieprzowe na patyku
2 godz. 50 min
Pieczarki faszerowane szpinakiem i parmezanem
40 min
Pikantny brokuł z kokosową posypką
35 min
Frittata z fasolką, papryką i chorizo
45 min
Kotlety (croquetas) z indyka i szpinaku
40 min
Papryki faszerowane komosą ryżową i soczewicą
1 godz. 20 min
Purée z kalafiora i selera
40 min