Wytrawne racuchy z grzybami

Wytrawne racuchy z grzybami

4.3 215 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 40 min
24 sztuki

Składniki

  • cebuli przekrojonej na pół
    100 g
  • ząbki czosnku
    2
  • masła
    40 g
  • grzybów, świeżych np. kurek, pieczarek, pokrojonych na kawałki
    200 g
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • soli
    1 łyżeczka
  • mleka
    300 g
  • jajka
    2
  • mąki pszennej
    300 g
  • proszku do pieczenia
    1 ½ łyżeczki
  • tymianku, suszonego
    1 łyżeczka
  • masło klarowane ilość do smażenia racuchów
    olej rzepakowy, ilość do smażenia racuchów
  • kwaśna śmietana, 18% tłuszczu do podania

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 98 kcal / 410.3 kJ
Białko 2.7 g
Tłuszcz 5.2 g
Węglowodany 10.8 g
Błonnik 0.6 g
Tłuszcz nasycony 1.7 g
Sód 127.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...