Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g cebuli, przekrojonej na pół
- 2 ząbki czosnku
- 40 g masła
- 200 g grzybów, świeżych, np. kurek, pieczarek, pokrojonych na kawałki
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 łyżeczka soli
- 300 g mleka
- 2 jajka
- 300 g mąki pszennej
- 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka tymianku, suszonego
-
masło klarowane, ilość do smażenia racuchów
lub olej rzepakowy, ilość do smażenia racuchów - kwaśna śmietana, 18% tłuszczu, do podania
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 410.3 kJ / 98 kcal
- Białko
- 2.7 g
- Węglowodany
- 10.8 g
- Tłuszcz
- 5.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.7 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 127.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bieszczadzkie fuczki z cebulą
45 min
Bliny z paprykowym ragout
2h
Kotleciki z chleba
45 min
Zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami i serem camembert
1 Std.
Placki porowe z mięsnym farszem
1 Std.
Naleśnikowe wrapy z nadzieniem szpinakowym
1 Std.
Lasagne z grzybami
2 Std. 20 Min
Oładki ziemniaczane z grzybami
1 Std. 10 Min
Kibiny z ziemniakami i serem cheddar
1 godz. 45 min
Wielkopolskie naleśniki piwne z nadzieniem jarmużowo-ziemniaczanym
1 godz. 30 min
Kluski z czerstwych bułek
35 min
Bazyliowe knedle z ratatouille
40 min