Urządzenia i Akcesoria
Sos paprykowy z salami
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
80 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
1 czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, przekrojona na pół
-
30 g oliwy z oliwek
-
600 g papryki (czerwonej, zielonej, żółtej), bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
30 g koncentratu pomidorowego
-
100 g wody
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
1 łyżeczka octu balsamicznego
-
¾ - 1 łyżeczka soli
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ - ¾ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
-
1 szczypta cukru
-
30 g crème fraîche, min. 30% tłuszczu30 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
80 g salami pokrojonego w 1 cm paski
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
6 g
Kalorie
926 kJ /
222 kcal
Tłuszcz
17 g
Błonnik
5.4 g
Węglowodany
10 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
MARYNATY I SOSY
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sos pomidorowy z tuńczykiem
45 min
Sos warzywny (ortolana)
1 godz. 5 min
Sos warzywny do makaronu
40 min
Sos amatriciana
50 min
Śródziemnomorski sos warzywny
45 min
Sos pomidorowy z mięsem (ragù)
1 godz. 30 min
Sos puttanesca
45 min
Sos arrabbiata
40 min
Penne puttanesca
50 min
Pikantny sos pomidorowy
30 min
Sos pomidorowy
40 min
Makaron w sosie pomidorowym
30 min