Sos paprykowy z salami

Sos paprykowy z salami

4.6 115 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje

Składniki

  • cebuli przekrojonej na pół
    80 g
  • ząbek czosnku
    1
  • czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, przekrojona na pół
    1
  • oliwy z oliwek
    30 g
  • papryki (czerwonej, zielonej, żółtej), bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
    600 g
  • koncentratu pomidorowego
    30 g
  • wody
    100 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • octu balsamicznego
    1 łyżeczka
  • soli
    ¾ - 1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ - ½ łyżeczki
  • papryki słodkiej, mielonej
    ½ - ¾ łyżeczki
  • cukru
    1 szczypta
  • śmietany, min. 30% tłuszczu
    30 g
    30 g crème fraîche, min. 30% tłuszczu
  • salami pokrojonego w 1 cm paski
    80 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 222 kcal / 926 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 17 g
Węglowodany 10 g
Błonnik 5.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...