
Urządzenia i Akcesoria
Sos paprykowy z salami
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
cebuli przekrojonej na pół80 g
-
ząbek czosnku1
-
czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, przekrojona na pół1
-
oliwy z oliwek30 g
-
papryki (czerwonej, zielonej, żółtej), bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki600 g
-
koncentratu pomidorowego30 g
-
wody100 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
octu balsamicznego1 łyżeczka
-
soli¾ - 1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ - ½ łyżeczki
-
papryki słodkiej, mielonej½ - ¾ łyżeczki
-
cukru1 szczypta
-
śmietany, min. 30% tłuszczu30 g
-
salami pokrojonego w 1 cm paski80 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
222 kcal /
926 kJ
Białko
6 g
Tłuszcz
17 g
Węglowodany
10 g
Błonnik
5.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

MARYNATY I SOSY
12 Przepisów
Polska
Polska