Carrot and Brussels Sprouts Risotto

Carrot and Brussels Sprouts Risotto

3.4 52 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
6 portions

Składniki

  • Parmesan cheese cubed
    2 oz
  • lemon thin peel only, no pith
    1
  • yellow onions in pieces
    4 oz
  • garlic cloves
    2
  • fresh thyme leaves only, plus extra to garnish
    3 sprigs
  • carrots sliced (1 in.)
    8 oz
  • risotto rice (e.g. Carnaroli, Arborio)
    10 oz
  • Brussels sprouts trimmed and halved
    8 oz
  • extra virgin olive oil
    1 oz
  • white wine
    2 oz
  • water
    28 oz
  • vegetable stock paste
    1 tbsp

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 8 g
Kalorie 1259 kJ / 301 kcal
Tłuszcz 8 g
Błonnik 4 g
Węglowodany 48 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...