
Urządzenia i Akcesoria
Quiche z resztkami serów
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
10 porcji
Składniki
Kruche ciasto
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia formy i blatu150 g
-
masła zimnego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy75 g
-
soli½ łyżeczki
-
wody50 g
Nadzienie
-
ząbek czosnku1
-
masła30 g
-
mleka150 g
-
sera (różnego rodzaju resztek, np. sera żółtego, pleśniowego), pokrojonego na kawałki180 - 250 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu150 g
-
jajka2
-
pieprzu czarnego, mielonego lub ilość do smaku¼ - ½ łyżeczki
-
soli2 szczypty
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
302.6 kcal /
1256.9 kJ
Białko
10 g
Tłuszcz
23.2 g
Węglowodany
12.8 g
Błonnik
0.8 g
Tłuszcz nasycony
15.1 g
Sód
372.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

COMFORT FOOD
10 Przepisów
Polska
Polska