
Urządzenia i Akcesoria
Burgery rybne z majonezem kaparowo-limonkowym
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
10 porcji
Składniki
Majonez kaparowo-limonkowy
-
oleju200 g
-
limonki ekologiczne2
-
mleka75 g
-
kaparów, konserwowych30 g
-
soli¼ - ½ łyżeczki
-
musztardy1 ½ łyżeczki
-
śmietany, 12% tłuszczu gęstej50 g
Burgery rybne
-
kolendry, świeżej tylko liście¼ pęczka
-
cebuli przekrojonej na pół80 g
-
ząbki czosnku1 - 2
-
bułka kajzerka, lekko czerstwa pokrojona na 1 cm kawałki1
-
filetów z ryby o białym mięsie bez skóri i ości, pokrojonych na 3 cm kawałki650 g
-
krewetek, mrożonych, obranych uprzednio rozmrożonych, oczyszczonych150 g
-
sosu rybnego10 - 20 g
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, świeżo mielonego¼ łyżeczki
-
jajko (opcjonalnie) roztrzepane1
-
panierki panko (opcjonalnie)5 łyżek
-
olej do natłuszczenia
-
bułek do hamburgerów (patrz wskazówka)10
-
sałata masłowa do środka burgerów (ok. 50 g)
-
ogórek pokrojony w plastry, do środka burgerów
-
pomidor pokrojony w plastry, do środka burgerów
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
585.7 kcal /
1894.1 kJ
Białko
21.3 g
Tłuszcz
24 g
Węglowodany
38.7 g
Błonnik
1.9 g
Tłuszcz nasycony
2.3 g
Sód
718.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

GRILL
11 Przepisów
Polska
Polska