Burgery rybne z majonezem kaparowo-limonkowym

Burgery rybne z majonezem kaparowo-limonkowym

4.3 24 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
10 porcji

Składniki

Majonez kaparowo-limonkowy
  • oleju
    200 g
  • limonki ekologiczne
    2
  • mleka
    75 g
  • kaparów, konserwowych
    30 g
  • soli
    ¼ - ½ łyżeczki
  • musztardy
    1 ½ łyżeczki
  • śmietany, 12% tłuszczu gęstej
    50 g
Burgery rybne
  • kolendry, świeżej tylko liście
    ¼ pęczka
    ¼ pęczka natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • cebuli przekrojonej na pół
    80 g
  • ząbki czosnku
    1 - 2
  • bułka kajzerka, lekko czerstwa pokrojona na 1 cm kawałki
    1
  • filetów z ryby o białym mięsie bez skóri i ości, pokrojonych na 3 cm kawałki
    650 g
  • krewetek, mrożonych, obranych uprzednio rozmrożonych, oczyszczonych
    150 g
  • sosu rybnego
    10 - 20 g
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, świeżo mielonego
    ¼ łyżeczki
  • jajko (opcjonalnie) roztrzepane
    1
  • panierki panko (opcjonalnie)
    5 łyżek
    5 łyżek bułki tartej
  • olej do natłuszczenia
  • bułek do hamburgerów (patrz wskazówka)
    10
  • sałata masłowa do środka burgerów (ok. 50 g)
  • ogórek pokrojony w plastry, do środka burgerów
  • pomidor pokrojony w plastry, do środka burgerów

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 585.7 kcal / 1894.1 kJ
Białko 21.3 g
Tłuszcz 24 g
Węglowodany 38.7 g
Błonnik 1.9 g
Tłuszcz nasycony 2.3 g
Sód 718.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...