
Urządzenia i Akcesoria
Koreańska sałatka ziemniaczana z marynowanymi warzywami (z osłoną noża miksującego 2.0)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 25 godz. 5 min
6 porcji
Składniki
Marynowane warzywa
-
sosu sojowego250 g
-
cukru200 g
-
białego octu winnego250 g
-
japońska rzodkiew (daikon) pokrojona w ćwiartki, następnie w 3 mm plastry, ok. 400-600 g)1
-
marchewka pokrojona w 3 mm plastry1
-
czerwone papryczki chili, świeże bez gniazd nasiennych, pokrojone w plastry2
Koreańska sałatka ziemniaczana
-
wody1600 g
-
oleju1 łyżeczka
-
ziemniaków nieobranych, podobnej wielkości (patrz wskazówka)800 g
-
soli1 łyżeczka
-
majonezu japońskiego (kewpie) (patrz wskazówka)200 g
-
zielone cebulki ze szczypiorkiem posiekane, plus dodatkowa ilość pokrojonego w 7 cm kawałki do dekoracji3
-
oleju sezamowego¼ łyżeczki
-
ogórek ze skórką, bez gniazd nasiennych, pokrojony w 5 mm półplastry1
-
czerwona papryczka chili bez gniazd nasiennych, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
394.4 kcal /
1656.3 kJ
Białko
5.2 g
Tłuszcz
25.9 g
Węglowodany
34.2 g
Błonnik
3.4 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Sód
1241.6 mg