Koreańska sałatka ziemniaczana z marynowanymi warzywami (z osłoną noża miksującego 2.0)

Koreańska sałatka ziemniaczana z marynowanymi warzywami (z osłoną noża miksującego 2.0)

3.9 20 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 25 godz. 5 min
6 porcji

Składniki

Marynowane warzywa
  • sosu sojowego
    250 g
  • cukru
    200 g
  • białego octu winnego
    250 g
  • japońska rzodkiew (daikon) pokrojona w ćwiartki, następnie w 3 mm plastry, ok. 400-600 g)
    1
    2 - 3 białe rzodkwie, pokrojone w ćwiartki, następnie w 3 mm plastry, ok. 400-600 g)
  • marchewka pokrojona w 3 mm plastry
    1
  • czerwone papryczki chili, świeże bez gniazd nasiennych, pokrojone w plastry
    2
Koreańska sałatka ziemniaczana
  • wody
    1600 g
  • oleju
    1 łyżeczka
  • ziemniaków nieobranych, podobnej wielkości (patrz wskazówka)
    800 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • majonezu japońskiego (kewpie) (patrz wskazówka)
    200 g
    200 g majonezu, (patrz wskazówka)
  • zielone cebulki ze szczypiorkiem posiekane, plus dodatkowa ilość pokrojonego w 7 cm kawałki do dekoracji
    3
  • oleju sezamowego
    ¼ łyżeczki
  • ogórek ze skórką, bez gniazd nasiennych, pokrojony w 5 mm półplastry
    1
  • czerwona papryczka chili bez gniazd nasiennych, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 394.4 kcal / 1656.3 kJ
Białko 5.2 g
Tłuszcz 25.9 g
Węglowodany 34.2 g
Błonnik 3.4 g
Tłuszcz nasycony 4 g
Sód 1241.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...