
Wersje kompatybilne
Koreańska sałatka ziemniaczana z marynowanymi warzywami (z osłoną noża miksującego 2.0)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Marynowane warzywa
- 250 g sosu sojowego
- 200 g cukru
- 250 g białego octu winnego
-
1
japońska rzodkiew (daikon) pokrojona w ćwiartki, następnie w 3 mm plastry, ok. 400-600 g)
lub 2 - 3 białe rzodkwie pokrojone w ćwiartki, następnie w 3 mm plastry, ok. 400-600 g) - 1 marchewka pokrojona w 3 mm plastry
- 2 czerwone papryczki chili, świeże bez gniazd nasiennych, pokrojone w plastry
Koreańska sałatka ziemniaczana
- 1600 g wody
- 1 łyżeczka oleju
- 800 g ziemniaków nieobranych, podobnej wielkości (patrz wskazówka)
- 1 łyżeczka soli
-
200
g majonezu japońskiego (kewpie) (patrz wskazówka)
lub 200 g majonezu (patrz wskazówka) - 3 zielone cebulki ze szczypiorkiem posiekane, plus dodatkowa ilość pokrojonego w 7 cm kawałki do dekoracji
- ¼ łyżeczki oleju sezamowego
- 1 ogórek ze skórką, bez gniazd nasiennych, pokrojony w 5 mm półplastry
- czerwona papryczka chili bez gniazd nasiennych, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 394.4 kcal / 1656.3 kJ
- Białko
- 5.2 g
- Tłuszcz
- 25.9 g
- Węglowodany
- 34.2 g
- Błonnik
- 3.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Sód
- 1241.6 mg