
Urządzenia i Akcesoria
Warzywny stir-fry z curry
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
oliwy z oliwek40 g
-
marchewki pokrojonej w julienne (patrz wskazówka)200 g
-
groszku cukrowego, świeżego, w strączkach bez łyka150 g
-
zielonego groszku, mrożonego uprzednio rozmrożonego, odsączonego120 g
-
czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w paski (5 x 0,5 cm)200 g
-
curry, mielonego2 łyżeczki
-
cebuli pokrojonej w piórka80 g
-
ząbki czosnku pokrojone w plastry3
-
pora tylko biała część, pokrojonego w 1 cm plastry300 g
-
sosu sojowego30 g
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego1 łyżeczka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
139 kcal /
584.5 kJ
Białko
6 g
Tłuszcz
5.8 g
Węglowodany
16 g
Błonnik
7.5 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Sód
542 mg