Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g oliwy z oliwek
- 200 g marchewki, pokrojonej w julienne (patrz wskazówka)
- 150 g groszku cukrowego, świeżego, w strączkach, bez łyka
- 120 g zielonego groszku, mrożonego, uprzednio rozmrożonego, odsączonego
- 200 g czerwonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej w paski (5 x 0,5 cm)
- 2 łyżeczki curry, mielonego
- 80 g cebuli, pokrojonej w piórka
- 3 ząbki czosnku, pokrojone w plastry
- 300 g pora, tylko biała część, pokrojonego w 1 cm plastry
- 30 g sosu sojowego
- ½ łyżeczki soli
- 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 584.5 kJ / 139 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 5.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 7.5 g
- Sód
- 542 mg
Alternatywne przepisy
Warzywne curry z mleczkiem kokosowym
50 Min
Pisto - hiszpański gulasz warzywny
50 Min
Curry z warzywami
1 Std. 25 Min
Dahl z mleczkiem kokosowym i szpinakiem
55 min
Azjatycki ryż z warzywami
1h 30min
Curry z ciecierzycy i kasza bulgur
50 Min
Warzywne curry z mleczkiem kokosowym
50 Min
Curry z soczewicą (dal)
40 min
Wegetariańskie zielone curry z ryżem
50 Min
Pikantna zupa imbirowo-limonkowa z wędzonym tofu
30 min
Tofu po koreańsku
1 Std. 20 Min
Wegańskie curry z cytrynowym ryżem
40 min