Warzywny stir-fry z curry

Warzywny stir-fry z curry

4.6 111 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje

Składniki

  • oliwy z oliwek
    40 g
  • marchewki pokrojonej w julienne (patrz wskazówka)
    200 g
  • groszku cukrowego, świeżego, w strączkach bez łyka
    150 g
  • zielonego groszku, mrożonego uprzednio rozmrożonego, odsączonego
    120 g
  • czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w paski (5 x 0,5 cm)
    200 g
  • curry, mielonego
    2 łyżeczki
  • cebuli pokrojonej w piórka
    80 g
  • ząbki czosnku pokrojone w plastry
    3
  • pora tylko biała część, pokrojonego w 1 cm plastry
    300 g
  • sosu sojowego
    30 g
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 łyżeczka

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 139 kcal / 584.5 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 5.8 g
Węglowodany 16 g
Błonnik 7.5 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Sód 542 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...