
Urządzenia i Akcesoria
Grillowane szaszłyki z łososia z majonezem kolendrowym
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji
Składniki
Marynata cytrynowa z chili
-
skórka z 1 cytryny ekologicznej, bez białych błonek, pokrojona na kawałki
-
czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki (patrz wskazówka)1
-
ząbki czosnku2
-
korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry15 - 20 g
-
kolendry, świeżej tylko liście2 gałązki
-
jogurtu naturalnego100 g
-
kurkumy, suszonej, mielonej½ łyżeczki
-
chili, mielonego (opcjonalnie)½ łyżeczki
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego30 g
-
filetów z łososia, świeżych, bez skóry pokrojonych w paski o grubości 3,5-4 cm600 g
Majonez kolendrowy
-
kolendry, świeżej (ok. 1 pęczek), tylko liście30 g
-
papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki (patrz wskazówka)1
-
majonezu150 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego20 - 25 g
-
kminu rzymskiego, mielonego½ łyżeczki
-
sól do oprószenia
-
pieprz czarny, mielony do oprószenia
-
ogórek pokrojony w 2 mm paski
-
pieczywo (np. chlebki naan, chlebki pita), do podania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
437.6 kcal /
1838.1 kJ
Białko
22.3 g
Tłuszcz
36.7 g
Węglowodany
4.4 g
Błonnik
2.2 g
Tłuszcz nasycony
6.7 g
Sód
302.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

GRILL
11 Przepisów
Polska
Polska