Grillowane szaszłyki z udek kurczaka (Yakitori)

Grillowane szaszłyki z udek kurczaka (Yakitori)

4.6 58 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje

Składniki

  • mięsa z udek kurczaka, bez skóry, bez kości pokrojonego w 2,5 cm kostkę
    600 g
  • sosu sojowego
    120 g
  • sake (japońskiego wina ryżowego)
    120 g
  • cukru
    20 g
  • cebuli dymki tylko zielona część, pokrojonych na 4 cm kawałki
    8 łodyżek
  • oleju sezamowego
    4 łyżki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 360.5 kcal / 1509.3 kJ
Białko 31 g
Tłuszcz 19.3 g
Węglowodany 9 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 3.8 g
Sód 1813 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...