
Urządzenia i Akcesoria
Grillowane szaszłyki z udek kurczaka (Yakitori)
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
mięsa z udek kurczaka, bez skóry, bez kości pokrojonego w 2,5 cm kostkę600 g
-
sosu sojowego120 g
-
sake (japońskiego wina ryżowego)120 g
-
cukru20 g
-
cebuli dymki tylko zielona część, pokrojonych na 4 cm kawałki8 łodyżek
-
oleju sezamowego4 łyżki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
360.5 kcal /
1509.3 kJ
Białko
31 g
Tłuszcz
19.3 g
Węglowodany
9 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
3.8 g
Sód
1813 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Jamajski kurczak jerk
1 godz. 50 min
Grillowane żeberka w słodko-kwaśnym sosie BBQ
2 godz. 30 min
Sałatka à la nicejska z konfitowanymi żółtkami
2 godz.
Śródziemnomorskie skrzydełka z ziołowo-pomarańczowym ryżem
1 godz.
Sałatka azjatycka z klopsikami
4 godz. 20 min
Grillowane szaszłyki wieprzowe w tajskiej marynacie
7 godz. 10 min
Grillowane szaszłyki z łososia z majonezem kolendrowym
50 min
Souvlaki z kurczaka i papryki z ryżem
1 godz. 5 min
Grillowane podudzia z kurczaka w glazurze z whisky
50 min
Grillowane kotlety ze schabu z masłem pomidorowo-czosnkowym
1 godz.
Pikantne łódeczki ziemniaczane pieczone na grillu
50 min
Skrzydełka Buffalo
2 godz. 10 min