Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g mięsa z udek kurczaka, bez skóry, bez kości, pokrojonego w 2,5 cm kostkę
- 120 g sosu sojowego
- 120 g sake (japońskiego wina ryżowego)
- 20 g cukru
- 8 łodyżek cebuli dymki, tylko zielona część, pokrojonych na 4 cm kawałki
- 4 łyżki oleju sezamowego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1509.3 kJ / 360.5 kcal
- Białko
- 31 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 19.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.8 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 1813 mg
Alternatywne przepisy
Sałatka Cezar
50 Min
Grillowane szaszłyki wieprzowe w tajskiej marynacie
7 Std. 10 Min
Grillowane steki wołowe z masłem cebulowo-ziołowym, młodymi ziemniakami i cebulą
1 Std. 20 Min
Souvlaki z kurczaka i papryki z ryżem
1h 5min
Wieprzowina stir-fry z warzywami
1 Std. 20 Min
Sałatka pomidorowa z grillowanymi grzankami (Panzanella)
40 min
Grillowane podudzia z kurczaka w glazurze z whisky
50 Min
Marynata teriyaki
15 min
Grillowane kotlety ze schabu z masłem pomidorowo-czosnkowym
1h
Sałatka z wołowiną, rukolą i pomidorkami
35 min
Skrzydełka Buffalo
2hod. 10min
Grillowane żeberka w słodko-kwaśnym sosie BBQ
2 godz. 30 min