Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g mięsa z udek kurczaka, bez skóry, bez kości, pokrojonego w 2,5 cm kostkę
- 120 g sosu sojowego
- 120 g sake (japońskiego wina ryżowego)
- 20 g cukru
- 8 łodyżek cebuli dymki, tylko zielona część, pokrojonych na 4 cm kawałki
- 4 łyżki oleju sezamowego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1509.3 kJ / 360.5 kcal
- Białko
- 31 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 19.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.8 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 1813 mg
Alternatywne przepisy
Wołowina teriyaki z ryżem
1 godz. 50 min
Kaczka w pięciu smakach z grzybami, azjatyckimi warzywami i ryżem
1 Std. 5 Min
Kurczak generała Tso
40min
Wieprzowina stir-fry z warzywami
1h 20min
Wolno gotowane koreańskie żeberka i fajitas (z osłoną noża miksującego)
4 Std. 10 Min
Łódeczki z sałaty z azjatyckim kurczakiem
20 Min
Grillowane szaszłyki z łososia z majonezem kolendrowym
50min
Grillowane kotlety ze schabu z masłem pomidorowo-czosnkowym
1h
Skrzydełka Buffalo
2 Std. 10 Min
Grillowane podudzia z kurczaka w glazurze z whisky
50min
Grillowane szaszłyki wieprzowe w tajskiej marynacie
7 godz. 10 min
Grillowane żeberka w słodko-kwaśnym sosie BBQ
2h 30min