Urządzenia i Akcesoria
Grillowane szaszłyki z udek kurczaka (Yakitori)
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
600 g mięsa z udek kurczaka, bez skóry, bez kości pokrojonego w 2,5 cm kostkę
-
120 g sosu sojowego
-
120 g sake (japońskiego wina ryżowego)
-
20 g cukru
-
8 łodyżek cebuli dymki tylko zielona część, pokrojonych na 4 cm kawałki
-
4 łyżki oleju sezamowego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1813 mg
Białko
31 g
Kalorie
1509.3 kJ /
360.5 kcal
Tłuszcz
19.3 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
3.8 g
Węglowodany
9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Grillowane żeberka w słodko-kwaśnym sosie BBQ
2 godz. 30 min
Karkówka marynowana z grilla
3 godz. 20 min
Indyk w glazurze pomarańczowej
29 godz. 45 min
Grillowane kotlety ze schabu z masłem pomidorowo-czosnkowym
1 godz.
Grillowane szaszłyki z łososia z majonezem kolendrowym
50 min
Burgery wołowe z kozim serem i chutneyem z czerwonej cebuli
1 godz. 40 min
Grillowane skrzydełka w marynacie cytrynowo-pieprzowej
1 godz. 50 min
Marynata do krewetek z grilla
5 min
Grillowane podudzia z kurczaka w glazurze z whisky
50 min
Grillowane szaszłyki drobiowe (drobiowe cevapcici) z warzywami
1 godz. 30 min
Sałatka z pieczonym bakłażanem z dressingiem tahini
45 min
Grillowane szaszłyki wieprzowe w tajskiej marynacie
7 godz. 10 min