Zupa krem z warzyw; Kasza pęczak z indykiem i warzywami

Zupa krem z warzyw; Kasza pęczak z indykiem i warzywami

3.6 16 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 porcje

Składniki

Kasza pęczak z indykiem z warzywami
  • piersi z indyka, bez skóry, bez kości pokrojonej na 2-3 cm kawałki
    500 - 600 g
  • oleju
    40 g
  • mieszanych ziół, suszonych np. oregano, tymianku, ziół prowansalskich
    2 łyżeczki
  • papryki słodkiej, mielonej
    1 łyżeczka
  • soli plus dodatkowa ilość do oprószenia warzyw
    2 łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ - ½ łyżeczki
  • wody
    1200 g
  • kaszy jęczmiennej pęczak
    300 g
  • warzyw, mieszanych np. różyczek kalafiora lub marchewki, batatów, cukinii, pokrojonych na 1 cm kawałki
    400 - 500 g
Zupa krem z warzyw
  • cebuli przekrojonej na pół
    100 g
  • ząbki czosnku
    2
  • oleju
    20 g
  • warzyw, mieszanych np. różyczek kalafiora lub marchewki, batatów, cukinii, pokrojonych na kawałki
    700 - 800 g
  • wody
    850 g
  • koncentratu bulionu warzywnego
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • soli
    1 łyżeczka
Sos pomidorowy
  • koncentratu pomidorowego
    20 - 40 g
  • ząbek czosnku (opcjonalnie)
    1
  • mieszanych ziół, suszonych
    ½ łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 641 kcal / 2682.8 kJ
Białko 37.3 g
Tłuszcz 19.3 g
Węglowodany 86.3 g
Błonnik 13.6 g
Tłuszcz nasycony 2.3 g
Sód 2182.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...