![Filet z białej ryby (sous-vide) z pieczonymi warzywami (z osłoną noża miksującego) Filet z białej ryby (sous-vide) z pieczonymi warzywami (z osłoną noża miksującego)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/00e93234a82f47f83f3f2745d5a27190/Derivates/b834e7638872e50a68e80efd5d208b329627dee3.jpg)
Wersje kompatybilne
Filet z białej ryby (sous-vide) z pieczonymi warzywami (z osłoną noża miksującego)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g korzenia selera, pokrojonego na ok. 2 cm kawałki
- 150 g korzenia pietruszki, pokrojonego w ok. 1 cm plastry
- 250 g marchewki, pokrojonej na ok. 1 cm plastry
- 700 g ziemniaków, pokrojonych na ok. 2 cm kawałki
- 25 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do skropienia
- 4 ząbki czosnku (2 pokrojone w 0,5 mm plastry, 2 przekrojone na pół)
- 1 łyżeczka suszonych płatków chili
- 1 łyżeczka oregano, suszonego
- 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
- 1 łyżeczka soli, plus 4 szczypty do oprószenia ryby
- 4 filety z ryby o białym mięsie (ok. 150 g, 2 cm grubości każdy)
- 4 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego, plus dodatkowa ilość do skropienia
- 4 gałązki rozmarynu, świeżego, dł. ok. 15 cm
- 1400 - 1500 g wody
- 1 cytryna, ekologiczna, pokrojona w ćwiartki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1728.3 kJ / 413.1 kcal
- Białko
- 38.5 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 9.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.1 g
- Błonnik
- 8.6 g
- Sód
- 940.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Filety z pstrąga (sous-vide, z osłoną noża miksującego), pieczone warzywa i purée fasolowe
1h 30min
Pstrągi z warzywami i sosem holenderskim
40 Min
Ryba z warzywami na parze; Lody z sosem z owoców jagodowych
1h 15min
Ryba na parze z zieloną soczewicą i sosem paprykowym
40 Min
Dorsz (sous-vide, z osłoną noża miksującego) z purée ziemniaczanym
1sa 50 dk
Dorsz (sous-vide, z osłoną noża miksującego), risotto z burakiem i trawą cytrynową
2hod. 10min
Zupa z cukinią; Ryba na parze z ziemniakami i cytrynowym sosem
50 Min
Łosoś z cytrynowym sosem holenderskim, szparagami i ryżem
45 Min
Ryba z sosem pomidorowym
30 Min
Łosoś na parze z sosem sojowo-imbirowym i ryżem
30 Min
Dorsz na parze z ryżem i szpinakiem w sosie cytrynowym
30 Min
Ryba na parze z zielonym purée
50 Min