Urządzenia i Akcesoria
Filet z białej ryby (sous-vide) z pieczonymi warzywami (z osłoną noża miksującego)
Składniki
-
150 g korzenia selera pokrojonego na ok. 2 cm kawałki
-
150 g korzenia pietruszki pokrojonego w ok. 1 cm plastry
-
250 g marchewki pokrojonej na ok. 1 cm plastry
-
700 g ziemniaków pokrojonych na ok. 2 cm kawałki
-
25 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do skropienia
-
4 ząbki czosnku (2 pokrojone w 0,5 mm plastry, 2 przekrojone na pół)
-
1 łyżeczka suszonych płatków chili
-
1 łyżeczka oregano, suszonego
-
1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
-
1 łyżeczka soli plus 4 szczypty do oprószenia ryby
-
4 filety z ryby o białym mięsie (ok. 150 g, 2 cm grubości każdy)
-
4 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego plus dodatkowa ilość do skropienia
-
4 gałązki rozmarynu, świeżego dł. ok. 15 cm
-
1400 - 1500 g wody
-
1 cytryna ekologiczna, pokrojona w ćwiartki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Polska
Może spodoba Ci się również...
Dorsz w śródziemnomorskim sosie z ziemniakami (z osłoną noża miksującego 2.0)
50 min
Cytrynowe medaliony z łososia z młodymi ziemniakami, szparagami i ziołowym sosem
40 min
Filety rybne z ziemniakami i szpinakiem w sosie śmietanowym
45 min
Zupa z cukinią; Ryba na parze z ziemniakami i cytrynowym sosem
50 min
Dorsz (sous-vide, z osłoną noża miksującego) z purée ziemniaczanym
1 godz. 50 min
Dorsz na parze z ryżem i szpinakiem w sosie cytrynowym
30 min
Ryba z warzywami na parze; Lody z sosem z owoców jagodowych
1 godz. 15 min
Łosoś z ziemniakami i brokułami z koperkowym sosem
50 min
Ryba z warzywami i purée z kalafiora
40 min
Dorsz w sosie cytrynowym z musztardą i marchewką
50 min
Łosoś z brokułami i ziemniakami w sosie koperkowym
40 min
Filet z białej ryby, ziołowy ryż i warzywa na parze
50 min