
Urządzenia i Akcesoria
Chłodnik pomidorowy z arbuzem i papryką
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
20 g cebuli szalotki
-
1 ząbek czosnku
-
15 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do skropienia
-
100 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
100 g ogórka pokrojonego na kawałki
-
600 g pomidorów dojrzałych, pokrojonych w ćwiartki
-
350 g miąższu arbuza schłodzonego, bez pestek, pokrojonego na kawałki
-
1 ½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 - 2 łyżki czerwonego octu winnego
-
1 łyżka octu balsamicznego
-
4 plastry szynki szwarcwaldzkiej pokrojonej w paski
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
145 kcal /
607 kJ
Białko
6.8 g
Tłuszcz
6 g
Węglowodany
17 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Sód
822 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

LATO
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Chłodnik z cukinii z miętą
2 godz.
Zupa selerowa na białym winie z krewetkami
50 min
Zupa krem z dyni z gruszką
55 min
Chłodnik ogórkowy z ziemniakami i jajkiem
1 godz. 30 min
Chłodnik z melona z szynką parmeńską
1 godz. 20 min
Chłodnik pomidorowy
30 min
Gazpacho truskawkowe z kozim serem
15 min
Gazpacho morelowo-pomidorowe
1 godz. 15 min
Zupa krem z pomidorów i bananów
35 min
Zupa krem z buraków i szaszłyki warzywne z tofu na parze
1 godz.
Sałatka szpinakowa z rabarbarem i truskawkami
20 min
Chłodnik
10 min