
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g cebuli szalotki
- 1 ząbek czosnku
- 15 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do skropienia
- 100 g czerwonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
- 100 g ogórka, pokrojonego na kawałki
- 600 g pomidorów, dojrzałych, pokrojonych w ćwiartki
- 350 g miąższu arbuza, schłodzonego, bez pestek, pokrojonego na kawałki
- 1 ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 - 2 łyżki czerwonego octu winnego
- 1 łyżka octu balsamicznego
- 4 plastry szynki szwarcwaldzkiej, pokrojonej w paski
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 607 kJ / 145 kcal
- Białko
- 6.8 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 822 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gazpacho - hiszpański chłodnik
1h 15min
Sałatka szpinakowa z rabarbarem i truskawkami
20min
Gazpacho morelowo-pomidorowe
1h 15min
Chłodnik ogórkowy z ziemniakami i jajkiem
1h 30min
Espresso tonic
5min
Chłodnik
10min
Cukinie z miętą
30min
Zupa selerowo-gruszkowa
50min
Sos z cukinią i miętą à la tzatziki
20min
Podpłomyk z rabarbarem i gorgonzolą
1h
Gazpacho truskawkowe z kozim serem
15min
Japońska sałatka ogórkowa z awokado i algami morskimi (Sunomono)
1h 20min