Sałatka szpinakowa z rabarbarem i truskawkami

Sałatka szpinakowa z rabarbarem i truskawkami

4.0 44 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 20 min
4 porcje

Składniki

  • 50 g migdałów, ze skórką
  • 200 g liści szpinaku baby, świeżych
  • 100 - 150 g truskawek, świeżych pokrojonych w 3 mm plastry
  • 150 g sera feta pokrojonego w 1,5 cm kostkę
  • 50 g wody
  • 40 g syropu z kwiatów czarnego bzu
  • 300 g rabarbaru bez łyka, pokrojonego na 3 cm kawałki (patrz wskazówka)
  • 10 g oliwy z oliwek
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 243 kcal / 1019 kJ
Białko 11 g
Tłuszcz 17 g
Węglowodany 12 g
Błonnik 6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...