Sałatka szpinakowa z rabarbarem i truskawkami

Sałatka szpinakowa z rabarbarem i truskawkami

4.0 43 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 20 min
4 porcje

Składniki

  • migdałów, ze skórką
    50 g
  • liści szpinaku baby, świeżych
    200 g
  • truskawek, świeżych pokrojonych w 3 mm plastry
    100 - 150 g
  • sera feta pokrojonego w 1,5 cm kostkę
    150 g
  • wody
    50 g
  • syropu z kwiatów czarnego bzu
    40 g
  • rabarbaru bez łyka, pokrojonego na 3 cm kawałki (patrz wskazówka)
    300 g
  • oliwy z oliwek
    10 g
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 243 kcal / 1019 kJ
Białko 11 g
Tłuszcz 17 g
Węglowodany 12 g
Błonnik 6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...