Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g migdałów, ze skórką
- 200 g liści szpinaku baby, świeżych
- 100 - 150 g truskawek, świeżych, pokrojonych w 3 mm plastry
- 150 g sera feta, pokrojonego w 1,5 cm kostkę
- 50 g wody
- 40 g syropu z kwiatów czarnego bzu
- 300 g rabarbaru, bez łyka, pokrojonego na 3 cm kawałki (patrz wskazówka)
- 10 g oliwy z oliwek
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1019 kJ / 243 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pomidory faszerowane miętą, cukinią i tuńczykiem
30 Min
Sałatka z kaszą gryczaną i chrupiącą kaszanką
1sa
Sałatka z grejpfrutem i szparagami
30 Min
Sałatka z kaszą bulgur, szpinakiem i fetą
40 Min
Sałatka z kaszą jaglaną, kalarepą i bobem
1sa
Japońska sałatka ogórkowa z awokado i algami morskimi (Sunomono)
1 Std. 20 Min
Sałatka ziemniaczana z boczkiem i roszponką
45 Min
Podpłomyk z rabarbarem i gorgonzolą
1sa
Makaron z cukinii z tuńczykiem i suszonymi pomidorami
25min
Poncz świąteczny z żurawiną
20 Min
Sałatka z kaszą pęczak, jajkami i rzodkiewką
55 Min
Sałatka z brokułu i awokado z siemieniem lnianym
45 Min