Sałatka szpinakowa z rabarbarem i truskawkami
TM5 TM6

Sałatka szpinakowa z rabarbarem i truskawkami

4.0 (20 ocen)

Składniki

  • 50 g migdałów, ze skórką
  • 200 g liści szpinaku baby, świeżych
  • 100 - 150 g truskawek, świeżych, pokrojonych w 3 mm plastry
  • 150 g sera feta, pokrojonego w 1,5 cm kostkę
  • 50 g wody
  • 40 g syropu z kwiatów czarnego bzu
  • 300 g rabarbaru, bez łyka, pokrojonego na 3 cm kawałki (patrz wskazówka)
  • 10 g oliwy z oliwek
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1019 kJ / 243 kcal
Białko
11 g
Węglowodany
12 g
Tłuszcz
17 g
Błonnik
6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie