
Urządzenia i Akcesoria
Zupa z grzybami w pięciu smakach
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
100 g kapusty pekińskiej pokrojonej na kawałki
-
2 czubate łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
200 g makaronu ryżowego, suchego typu Vermicelli
-
180 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
35 g oliwy z oliwek
-
2 - 3 ząbki czosnku
-
5 - 10 g czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
10 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
400 g boczniaków, świeżych pokrojonych na 5-7 cm kawałki (patrz wariant)
-
30 - 40 g sosu sojowego
-
5 - 10 g soku z cytryny
-
1 łyżeczka cukru trzcinowego
-
1 łyżeczka przyprawy chińskiej 5 smaków, w proszku
-
4 łyżeczki oleju sezamowego, prażonego (opcjonalnie) (patrz wskazówka)
-
4 łyżeczki ziaren sezamu, białego
-
kolendra, świeża (opcjonalnie) tylko liście, do dekoracji
-
1000 g wody
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
395.8 kcal /
1657 kJ
Białko
8.8 g
Tłuszcz
17.8 g
Węglowodany
52.8 g
Błonnik
5.8 g
Tłuszcz nasycony
2.5 g
Sód
1430 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DANIA W SŁOICZKACH
12 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Azjatycka zupa warzywna z tofu
1 godz. 30 min
Zupa z kimchi i tofu
30 min
Gulasz z boczniaków z pęczakiem
1 godz. 10 min
Japońska zupa ramen
1 godz. 50 min
Bakłażany z glazurą miso (Nasu dengaku)
1 godz.
Ostro-kwaśna zupa krewetkowa
35 min
Wegetariańskie chop suey
1 godz. 5 min
Orientalna zupa z makaronem i sajgonki na parze
1 godz.
Pikantna zupa imbirowo-limonkowa z wędzonym tofu
30 min
Koreański ramen z tofu
50 min
Zupa miso z warzywami
30 min
Kalafior Kung Pao z ryżem i sezamową surówką z marchewki
55 min