Zupa z grzybami w pięciu smakach
TM6 TM5

Zupa z grzybami w pięciu smakach

4.4 (26 ocen)

Składniki

  • 100 g kapusty pekińskiej, pokrojonej na kawałki
  • 2 czubate łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    lub 2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone
  • 200 g makaronu ryżowego, suchego, typu Vermicelli
  • 180 g marchewki, pokrojonej na kawałki
  • 35 g oliwy z oliwek
  • 2 - 3 ząbki czosnku
  • 5 - 10 g czerwonej papryczki chili, świeżej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 10 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego w 2 mm plastry
  • 400 g boczniaków, świeżych, pokrojonych na 5-7 cm kawałki (patrz wariant)
  • 30 - 40 g sosu sojowego
  • 5 - 10 g soku z cytryny
  • 1 łyżeczka cukru trzcinowego
  • 1 łyżeczka przyprawy chińskiej 5 smaków, w proszku
  • 4 łyżeczki oleju sezamowego, prażonego (patrz wskazówka) (opcjonalnie)
  • 4 łyżeczki ziaren sezamu, białego
  • kolendra, świeża, tylko liście, do dekoracji (opcjonalnie)
  • 1000 g wody

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1657 kJ / 395.8 kcal
Białko
8.8 g
Węglowodany
52.8 g
Tłuszcz
17.8 g
Tłuszcz nasycony
2.5 g
Błonnik
5.8 g
Sód
1430 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy