Zupa z grzybami w pięciu smakach

Zupa z grzybami w pięciu smakach

4.2 58 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje

Składniki

  • 100 g kapusty pekińskiej pokrojonej na kawałki
  • 2 czubate łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone
  • 200 g makaronu ryżowego, suchego typu Vermicelli
  • 180 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 35 g oliwy z oliwek
  • 2 - 3 ząbki czosnku
  • 5 - 10 g czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 10 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
  • 400 g boczniaków, świeżych pokrojonych na 5-7 cm kawałki (patrz wariant)
  • 30 - 40 g sosu sojowego
  • 5 - 10 g soku z cytryny
  • 1 łyżeczka cukru trzcinowego
  • 1 łyżeczka przyprawy chińskiej 5 smaków, w proszku
  • 4 łyżeczki oleju sezamowego, prażonego (opcjonalnie) (patrz wskazówka)
  • 4 łyżeczki ziaren sezamu, białego
  • kolendra, świeża (opcjonalnie) tylko liście, do dekoracji
  • 1000 g wody

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 395.8 kcal / 1657 kJ
Białko 8.8 g
Tłuszcz 17.8 g
Węglowodany 52.8 g
Błonnik 5.8 g
Tłuszcz nasycony 2.5 g
Sód 1430 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...