
Urządzenia i Akcesoria
Gratin z dorsza ze szpinakiem i zupa krem z marchewki i cukinii
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji
Składniki
-
chleba kukurydzianego, pokrojonego na kawałki80 g
-
oliwy z oliwek65 g
-
cebuli przekrojonej na pół400 g
-
ząbki czosnku2
-
marchewki pokrojonej na kawałki300 g
-
liści szpinaku, mrożonych uprzednio rozmrożonego400 g
-
solonego dorsza, namoczonego, wypłukanego z soli pokrojonego na kawałki (patrz wskazówka)500 g
-
cukinii pokrojonej na 2 cm kawałki550 g
-
chipsów ziemniaczanych solonych, typu batata frita palha (patrz wskazówka)300 g
-
mleka1000 g
-
mąki pszennej100 g
-
masła30 g
-
soli2 łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego1 szczypta
-
gałki muszkatołowej, mielonej1 szczypta
-
wody400 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
538.7 kcal /
2255.3 kJ
Białko
26.7 g
Tłuszcz
29.5 g
Węglowodany
44 g
Błonnik
6.5 g
Tłuszcz nasycony
7.3 g
Sód
868.8 mg