Kremowy makaron ze szparagami i truskawkami

Kremowy makaron ze szparagami i truskawkami

3.5 11 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
1 porcja

Składniki

  • 30 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 80 - 100 g zielonych szparagów (6 szt.), bez zdrewniałych końcówek, pokrojonych na 1 cm kawałki
  • 100 g truskawek, świeżych (5 szt.), przekrojonych na pół, plus dodatkowa ilość do dekoracji (pokrojonych w 5 mm kostkę)
  • 170 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 80 g makaronu orkiszowego typu kolanka, fusilli, farfalle
    80 g makaronu, suchego, typu kolanka, fusilli, farfalle
  • sól do smaku
  • orzeszki piniowe prażone, do dekoracji

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 20 mg
Białko 14 g
Kalorie 2243 kJ / 536 kcal
Tłuszcz 22 g
Błonnik 7 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Węglowodany 74 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...