
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z wędzonym pstrągiem i pesto z oscypkiem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porcje
Składniki
Marynowana czerwona cebula
-
czerwonej cebuli pokrojonej w 3-4 mm plastry100 g
-
wrząca woda ilość do sparzenia cebuli
-
ziarno ziela angielskiego1
-
liść laurowy, suszony1
-
goździk1
-
nasion kolendry½ łyżeczki
-
octu jabłkowego100 g
-
wody40 g
-
miodu płynnego1 łyżeczka
-
soli¼ łyżeczki
Sałatka i pesto z oscypkiem
-
wody500 g
-
ziemniaków, młodych (Ø ok. 4 cm), nieobranych, pokrojonych w ćwiartki (patrz wskazówka)500 g
-
ziaren słonecznika łuskanych40 g
-
oscypka pokrojonego na 3 cm kawałki80 - 100 g
-
ząbek czosnku mały1
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście (1 pęczek)20 - 25 g
-
lubczyku, świeżego (opcjonalnie) tylko liście1 gałązka
-
oleju słonecznikowego60 g
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, świeżo mielonego½ - ¾ łyżeczki
-
filetów z pstrąga wędzonego podzielonych na 3-4 cm kawałki200 g
-
rukoli60 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
447.5 kcal /
1873.6 kJ
Białko
23.2 g
Tłuszcz
27 g
Węglowodany
31.5 g
Błonnik
3.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA PODHALA
13 Przepisów
Polska
Polska