Sałatka z wędzonym pstrągiem i pesto z oscypkiem

Sałatka z wędzonym pstrągiem i pesto z oscypkiem

4.7 49 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porcje

Składniki

Marynowana czerwona cebula
  • czerwonej cebuli pokrojonej w 3-4 mm plastry
    100 g
  • wrząca woda ilość do sparzenia cebuli
  • ziarno ziela angielskiego
    1
  • liść laurowy, suszony
    1
  • goździk
    1
  • nasion kolendry
    ½ łyżeczki
  • octu jabłkowego
    100 g
  • wody
    40 g
  • miodu płynnego
    1 łyżeczka
    1 łyżeczka cukru
  • soli
    ¼ łyżeczki
Sałatka i pesto z oscypkiem
  • wody
    500 g
  • ziemniaków, młodych (Ø ok. 4 cm), nieobranych, pokrojonych w ćwiartki (patrz wskazówka)
    500 g
    500 g ziemniaków, (Ø ok. 4 cm), obranych, pokrojonych w ćwiartki
  • ziaren słonecznika łuskanych
    40 g
  • oscypka pokrojonego na 3 cm kawałki
    80 - 100 g
    80 - 100 g wędzonego żółtego sera, typu Rolada Ustrzycka, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • ząbek czosnku mały
    1
  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście (1 pęczek)
    20 - 25 g
  • lubczyku, świeżego (opcjonalnie) tylko liście
    1 gałązka
  • oleju słonecznikowego
    60 g
    60 g oleju rzepakowego
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, świeżo mielonego
    ½ - ¾ łyżeczki
  • filetów z pstrąga wędzonego podzielonych na 3-4 cm kawałki
    200 g
  • rukoli
    60 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 447.5 kcal / 1873.6 kJ
Białko 23.2 g
Tłuszcz 27 g
Węglowodany 31.5 g
Błonnik 3.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...