
Urządzenia i Akcesoria
Ryby z ryżem z warzywami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji
Składniki
Ryby z pomidorkami
-
ryb, całych, oczyszczonych np. karmazynów, lucjanów1400 - 1600 g
-
pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół300 g
-
soli1 ½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
ząbki czosnku2
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście20 g
-
oliwy z oliwek100 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego40 g
Ryż z warzywami
-
marchewki pokrojonej na kawałki150 g
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście5 - 10 g
-
ząbki czosnku2
-
oliwy z oliwek20 g
-
cebuli pokrojonej w 1 cm plastry200 g
-
ryżu długoziarnistego300 g
-
wody580 g
-
soli1 - 1 ½ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
630.5 kcal /
2639.8 kJ
Białko
53 g
Tłuszcz
25.8 g
Węglowodany
48.2 g
Błonnik
3.7 g
Tłuszcz nasycony
3.3 g
Sód
909.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Ryba w papilotach z plastrami warzyw (TM5)
1 godz.
Ryba w orzeszkowym sosie curry z ryżem i warzywami; Surówka z cukinii, marchewki i mięty
45 min
Ryba z sosem pomidorowym
30 min
Łosoś w papilotach z pieczarkami i ryżem
40 min
Ryba gotowana na parze, warzywa i pilaw
45 min
Orientalny kurczak z ryżem i warzywami na parze
40 min
Ryba z warzywami i purée z kalafiora
40 min
Ryba pod kruszonką z pomidorowym ryżem
45 min
Paczuszka z łososiem i porem z ziemniakami
1 godz.
Łosoś z brokułami i ziemniakami w sosie koperkowym
40 min
Ryba na parze z zielonym purée
50 min
Filet z białej ryby, ziołowy ryż i warzywa na parze
50 min