Ryby z ryżem z warzywami
TM6

Ryby z ryżem z warzywami

4.7 (109 ocen)

Składniki

Ryby z pomidorkami

  • 1400 - 1600 g ryb, całych, oczyszczonych, np. karmazynów, lucjanów
  • 300 g pomidorków koktajlowych, przekrojonych na pół
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 2 ząbki czosnku
  • 20 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 100 g oliwy z oliwek
  • 40 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego

Ryż z warzywami

  • 150 g marchewki, pokrojonej na kawałki
  • 5 - 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 2 ząbki czosnku
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 200 g cebuli, pokrojonej w 1 cm plastry
  • 300 g ryżu długoziarnistego
  • 580 g wody
  • 1 - 1 ½ łyżeczki soli

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2639.8 kJ / 630.5 kcal
Białko
53 g
Węglowodany
48.2 g
Tłuszcz
25.8 g
Tłuszcz nasycony
3.3 g
Błonnik
3.7 g
Sód
909.5 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy