Urządzenia i Akcesoria
Ryby z ryżem z warzywami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji
Składniki
Ryby z pomidorkami
-
1400 - 1600 g ryb, całych, oczyszczonych np. karmazynów, lucjanów
-
300 g pomidorka koktajlowego przekrojonych na pół
-
1 ½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
2 ząbki czosnku
-
20 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
100 g oliwy z oliwek
-
40 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
Ryż z warzywami
-
150 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
5 - 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
2 ząbki czosnku
-
20 g oliwy z oliwek
-
200 g cebuli pokrojonej w 1 cm plastry
-
300 g ryżu długoziarnistego
-
580 g wody
-
1 - 1 ½ łyżeczki soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
909.5 mg
Białko
53 g
Kalorie
2639.8 kJ /
630.5 kcal
Tłuszcz
25.8 g
Błonnik
3.7 g
Tłuszcz nasycony
3.3 g
Węglowodany
48.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pieczona ryba z śródziemnomorskim sosem (TM6, TM7)
45 Min
Filety rybne z ziemniakami i szpinakiem w sosie śmietanowym
45 Min
Łosoś z warzywami; Sos holenderski
40 Min
Ryż z warzywami i kotleciki z indyka i pieczarek
1 Std. 25 Min
Cytrynowo-koperkowy łosoś z pieczonymi warzywami
45 Min
Pieczona ryba po włosku z dipem z papryki i sałatką z kopru włoskiego
1 Std. 30 Min
Makaron z krewetkami i szpinakiem
50 Min
Filet z białej ryby, ziołowy ryż i warzywa na parze
50 Min
Ryba pod kruszonką z pomidorowym ryżem
45 Min
Łosoś z brokułami i ziemniakami w sosie koperkowym
40 Min
Ryba na parze z zielonym purée
50 Min
Łosoś z ryżem basmati i sosem koperkowym
55 Min