
Wersje kompatybilne
Halloweenowe faszerowane papryki (Jack-o’-lantern)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 papryki (ok. 200 g każda)
- 4 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 100 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 30 g cebuli, przekrojonej na pół
- 1 ząbek czosnku
- 30 g selera, pokrojonego na kawałki
- 30 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 30 g oliwy z oliwek
- 300 g mięsa drobiowego, mielonego, podzielonego na kawałki
- 2 jajka
- 40 g bułki tartej
- ¾ łyżeczki soli lub do smaku
- 1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego lub do smaku
- 50 g sera żółtego, np. edamskiego lub cheddara, pokrojonego w słupki (ok. 5 mm x 5 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1732.3 kJ / 414 kcal
- Białko
- 30.1 g
- Węglowodany
- 15.9 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.1 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 870.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mięsne paszteciki z ciasta francuskiego
45 Min
Bibimbap burrito
45 Min
Halloweenowe babeczki
1 Std. 40 Min
Potrawka z kurczaka i bobu z brokułowym makaronem orzo
55min
Trufle nietoperze z dynią
2h 30min
Wołowina (sous-vide, z osłoną noża miksującego) z frytkami z batatów i sosem majonezowym
1 Std. 30 Min
Świąteczny nadziewany kurczak
2 Std. 10 Min
Salsa brava - pikantny sos pomidorowy
5min
Zapiekanka serowa z ciastem filo
55min
Karmelizowany boczek, kasza bulgur i warzywa gotowane na parze
2 Std.
Ozdoby z piernika
3h 40min
Policzki wołowe z purée z selera i warzywami w kremowym sosie
7 Std. 30 Min