Halloweenowe faszerowane papryki (Jack-o’-lantern)

4.5 102 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porcje

Składniki

  • papryki (ok. 200 g każda)
    4
  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście
    4 gałązki
  • sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    100 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    30 g
  • ząbek czosnku
    1
  • korzenia selera pokrojonego na kawałki
    30 g
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    30 g
  • oliwy z oliwek
    30 g
  • mięsa drobiowego mielonego, podzielonego na kawałki
    300 g
  • jajka
    2
  • soli lub do smaku
    ¾ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego lub do smaku
    1 - 2 szczypty
  • sera żółtego np. edamskiego lub cheddara, pokrojonego w słupki (ok. 5 mm x 5 cm)
    50 g
  • bułki tartej
    40 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 414 kcal / 1732.3 kJ
Białko 30.1 g
Tłuszcz 26 g
Węglowodany 15.9 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 9.1 g
Sód 870.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...