Wersje kompatybilne
Halloweenowe faszerowane papryki (Jack-o’-lantern)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 papryki (ok. 200 g każda)
- 4 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 100 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 30 g cebuli, przekrojonej na pół
- 1 ząbek czosnku
- 30 g selera, pokrojonego na kawałki
- 30 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 30 g oliwy z oliwek
- 300 g mięsa drobiowego, mielonego, podzielonego na kawałki
- 2 jajka
- 40 g bułki tartej
- ¾ łyżeczki soli lub do smaku
- 1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego lub do smaku
- 50 g sera żółtego, np. edamskiego lub cheddara, pokrojonego w słupki (ok. 5 mm x 5 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1732.3 kJ / 414 kcal
- Białko
- 30.1 g
- Węglowodany
- 15.9 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.1 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 870.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Biała fasola z chorizo
50 min
Zapiekanka z ziemniaków i batatów (TM6)
1h
Ryba z sosem chimichurri, fasolką i ziemniakami; Warstwowy deser z chia
1h
Gołąbki z kapusty włoskiej z kurczakiem i sosem warzywnym; Słodka zapiekanka z twarogiem i wiśniami
1h 25 min
Karmelizowany boczek, kasza bulgur i warzywa gotowane na parze
2h
Gratin z dorsza
50 min
Kotlety z resztek pieczonego mięsa i warzyw z jajkami sadzonymi na Varomie
45 min
Karp w migdałowej panierce
1h 40 min
Ozdoby z piernika
3h 40min
Bezglutenowe paluszki rybne z piekarnika z dyniowym sosem
40 min
Kremowe purée z cheddarem i krewetki z chili
1h 10 min
Pulpety w sosie pomidorowym z makaronem
45 min