Burgery z łódeczkami z batatów

Burgery z łódeczkami z batatów

4.6 125 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
4 porcje

Składniki

Burgery
  • cebuli przekrojonej na pół
    100 g
  • ząbki czosnku
    2
  • mięsa wołowego, mielonego chudego, podzielonego na kawałki
    400 g
  • koncentratu pomidorowego
    10 g
  • suszonych płatków chili
    ½ łyżeczki
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • sosu Worcestershire
    2 łyżeczki
Łódeczki z batatów
  • batatów pokrojonych wzdłuż na łódeczki
    550 g
  • oleju rzepakowego
    1 łyżeczka
  • czosnku, granulowanego
    1 łyżeczka
  • papryki wędzonej, mielonej
    ½ - 1 łyżeczka
  • soli
    ½ - 1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ - ½ łyżeczki
Złożenie burgerów
  • bułki do burgerów pełnoziarniste
    4
  • ketchupu bez cukru
    4 łyżki
  • liście sałaty np. lodowej
    4
  • pomidory malinowe pokrojone w plastry
    2
  • sera żółtego o niskiej zawartości tłuszczu
    4 plastry
  • czerwona cebula pokrojona w 5 mm plastry
    1

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 499 kcal / 2107 kJ
Białko 35 g
Tłuszcz 8 g
Węglowodany 66 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...