
Urządzenia i Akcesoria
Burgery z łódeczkami z batatów
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
4 porcje
Składniki
Burgery
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
ząbki czosnku2
-
mięsa wołowego, mielonego chudego, podzielonego na kawałki400 g
-
koncentratu pomidorowego10 g
-
suszonych płatków chili½ łyżeczki
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
sosu Worcestershire2 łyżeczki
Łódeczki z batatów
-
batatów pokrojonych wzdłuż na łódeczki550 g
-
oleju rzepakowego1 łyżeczka
-
czosnku, granulowanego1 łyżeczka
-
papryki wędzonej, mielonej½ - 1 łyżeczka
-
soli½ - 1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ - ½ łyżeczki
Złożenie burgerów
-
bułki do burgerów pełnoziarniste4
-
ketchupu bez cukru4 łyżki
-
liście sałaty np. lodowej4
-
pomidory malinowe pokrojone w plastry2
-
sera żółtego o niskiej zawartości tłuszczu4 plastry
-
czerwona cebula pokrojona w 5 mm plastry1
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
499 kcal /
2107 kJ
Białko
35 g
Tłuszcz
8 g
Węglowodany
66 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Stripsy z kurczaka w zdrowej panierce i lekki sos czosnkowy
50 min
Fit hot-dogi z surówką i marynowaną cebulą
1 godz. 40 min
Burgery wołowe z kozim serem i chutneyem z czerwonej cebuli
1 godz. 40 min
Tortille z kurczakiem i sosem curry
1 godz. 5 min
Tortille z kurczakiem i guacamole
1 godz.
Burger wołowy
20 min
Burger drobiowy
30 min
Pity z marynowanym kurczakiem
3 godz. 45 min
Szybki gyros z sosem tzatziki
20 min
Burger DELUXE
2 godz. 15 min
Burgery z indyka z karmelizowaną cebulą i papryką
30 min
Bułki do hamburgerów
3 godz.