
Urządzenia i Akcesoria
Burgery z łódeczkami z batatów
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
4 porcje
Składniki
Burgery
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
ząbki czosnku2
-
mięsa wołowego, mielonego chudego, podzielonego na kawałki400 g
-
koncentratu pomidorowego10 g
-
suszonych płatków chili½ łyżeczki
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
sosu Worcestershire2 łyżeczki
Łódeczki z batatów
-
batatów pokrojonych wzdłuż na łódeczki550 g
-
oleju rzepakowego1 łyżeczka
-
czosnku, granulowanego1 łyżeczka
-
papryki wędzonej, mielonej½ - 1 łyżeczka
-
soli½ - 1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ - ½ łyżeczki
Złożenie burgerów
-
bułki do burgerów pełnoziarniste4
-
ketchupu bez cukru4 łyżki
-
liście sałaty np. lodowej4
-
pomidory malinowe pokrojone w plastry2
-
sera żółtego o niskiej zawartości tłuszczu4 plastry
-
czerwona cebula pokrojona w 5 mm plastry1
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
499 kcal /
2107 kJ
Białko
35 g
Tłuszcz
8 g
Węglowodany
66 g