Burgery z łódeczkami z batatów

Burgery z łódeczkami z batatów

4.6 132 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
4 porcje

Składniki

Burgery
  • 100 g cebuli przekrojonej na pół
  • 2 ząbki czosnku
  • 400 g mięsa wołowego, mielonego chudego, podzielonego na kawałki
  • 10 g koncentratu pomidorowego
  • ½ łyżeczki suszonych płatków chili
  • 1 łyżeczka soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 2 łyżeczki sosu Worcestershire
Łódeczki z batatów
  • 550 g batatów pokrojonych wzdłuż na łódeczki
  • 1 łyżeczka oleju rzepakowego
  • 1 łyżeczka czosnku, granulowanego
  • ½ - 1 łyżeczka papryki wędzonej, mielonej
  • ½ - 1 łyżeczka soli
  • ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Złożenie burgerów
  • 4 bułki do burgerów pełnoziarniste
  • 4 łyżki ketchupu bez cukru
  • 4 liście sałaty np. lodowej
  • 2 pomidory malinowe pokrojone w plastry
  • 4 plastry sera żółtego o niskiej zawartości tłuszczu
  • 1 czerwona cebula pokrojona w 5 mm plastry

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Białko 35 g
Kalorie 2107 kJ / 499 kcal
Tłuszcz 8 g
Węglowodany 66 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...