Jamajski kurczak jerk

Jamajski kurczak jerk

4.6 539 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
2 porcje

Składniki

  • 50 g cebuli przekrojonej na pół
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
    1 łyżeczka suszonych płatków chili
  • 20 g octu
  • 1 łyżka ciemnego rumu (opcjonalnie)
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 20 g koncentratu pomidorowego
  • 15 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
  • 15 g oliwy z oliwek
  • ½ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
  • 1 szczypta tymianku, suszonego
  • ⅓ łyżeczki cynamonu, mielonego
  • ⅓ łyżeczki imbiru, suszonego, mielonego
  • 2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
  • 1 szczypta goździków, mielonych
  • 1 łyżka papryki słodkiej, mielonej
  • ⅓ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 2 łyżeczki soli
  • 600 g podudzi z kurczaka, ze skórą
  • 3 gałązki rozmarynu, świeżego
  • 500 g wody

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 2938.1 mg
Białko 69.8 g
Kalorie 2167 kJ / 518 kcal
Tłuszcz 16.2 g
Błonnik 2.8 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Węglowodany 16.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...