
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g warzyw, mieszanych (np. kalarepy, marchewki, cukinii, korzenia selera), pokrojonych na kawałki
- ½ pęczka bazylii, świeżej, tylko liście
- 1 jabłko, bez gniazd nasiennych, pokrojone w ćwiartki
- 50 g ziaren słonecznika
- 60 g oleju
-
20
g octu jabłkowego lub winnego
lub 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego - 1 łyżeczka musztardy
- 1 płaska łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 10 - 15 pomidorków koktajlowych, przekrojonych na pół, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 685.3 kJ / 163.8 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 13.7 g
- Tłuszcz
- 11.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Błonnik
- 4.1 g
- Sód
- 491.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zupa botwinka
40min
Zupa pomidorowo-paprykowa z tortellini
40min
Hot-dogowe muffiny
2godz.
Kurczak pod pierzynką z marchewki i pora; Młode ziemniaki; Surówka z kalarepy i rzodkiewki
45min
Greckie klopsiki (Kefthedes)
1godz. 30min
Surówka brokułowa
10min
Zupa z ogórków konserwowych (Rassolnik)
1godz. 20min
Ciasto z kawałkami czekolady
1godz.
Zupa z cukinią i koperkiem; Gulasz z indyka z maślankowymi knedlami
1godz. 40min
Burgery Kulfona
2godz.
Dżem morelowy z imbirem (z mieszanką żelującą 3:1)
1godz.
Wiosenna zupa jarzynowa z miętowo-pietruszkowym pesto
35min