Urządzenia i Akcesoria
Wolno gotowana wołowina w sosie whisky z ziemniakami (z osłoną noża miksującego)
Składniki
-
700 g mięsa wołowego bez ścięgien i białych błonek, np. rostbefu, w jednym kawałku o grubości ok. 4 cm
-
40 g oliwy z oliwek
-
¾ łyżki kawy, mielonej
-
¾ łyżki papryki słodkiej, mielonej
-
¾ łyżki papryki wędzonej, mielonej
-
1 ½ łyżki cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
¾ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
¾ łyżeczki soli
-
¾ łyżeczki rozmarynu, suszonego, mielonego
-
150 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
2 ząbki czosnku
-
100 g marchewki pokrojonej w 1-2 cm plastry
-
700 g wody
-
100 g whisky
-
30 g octu balsamicznego
-
1 ½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej1 ½ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego
-
1 łyżka koncentratu pomidorowego
-
2 liście laurowe, suszone
-
300 g ziemniaków pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
-
30 g mąki pszennej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Wolno gotowana wołowina z pieczarkami (z osłoną noża miksującego)
5 godz. 20 min
Wołowina (sous-vide, z osłoną noża miksującego) z frytkami z batatów i sosem majonezowym
1 godz. 30 min
Gulasz wołowy z knedlami z chleba; Kapusta czerwona na ciepło
1 godz. 40 min
Wołowina po burgundzku; Ciasto cytrynowe z syropem cytrynowym
2 godz. 20 min
Polędwica wołowa z warzywami
50 min
Wolno gotowana zupa gulaszowa z cielęciny (z osłoną noża miksującego)
6 godz. 30 min
Udka z kurczaka teriyaki (sous-vide, z osłoną noża miksującego)
2 godz.
Policzki wieprzowe (sous-vide) w czerwonym winie (z osłoną noża miksującego)
8 godz. 45 min
Wołowina w piwie po flamandzku
1 godz. 45 min
Podudzia z kurczaka w sosie puttanesca (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 30 min
Gulasz wołowy z knedlami z czerstwego pieczywa
2 godz.
Wolno gotowane żeberka w sosie barbecue (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 25 min