
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z kaszą gryczaną, papryką i fetą
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
cebuli szalotki przekrojonej na pół30 g
-
szczypiorku, świeżego pokrojonego na kawałki3 gałązki
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście3 gałązki
-
oliwy z oliwek40 g
-
czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 2 cm kawałki300 g
-
soli1 - 1 ½ łyżeczki
-
wody1200 g
-
kaszy gryczanej, niepalonej200 g
-
sera feta pokrojonego w ok. 1 cm kostkę100 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
357 kcal /
1495 kJ
Białko
10 g
Tłuszcz
17 g
Węglowodany
38 g
Błonnik
3.5 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Sód
634 mg