
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z kaszą gryczaną, papryką i fetą
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
cebuli szalotki przekrojonej na pół30 g
-
szczypiorku, świeżego pokrojonego na kawałki3 gałązki
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście3 gałązki
-
oliwy z oliwek40 g
-
czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 2 cm kawałki300 g
-
soli1 - 1 ½ łyżeczki
-
wody1200 g
-
kaszy gryczanej, niepalonej200 g
-
sera feta pokrojonego w ok. 1 cm kostkę100 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
357 kcal /
1495 kJ
Białko
10 g
Tłuszcz
17 g
Węglowodany
38 g
Błonnik
3.5 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Sód
634 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Sałatka z kaszą pęczak i serem feta
1 godz. 15 min
Sałatka z kaszą jęczmienną i dressingiem jogurtowym
40 min
Sałatka z kaszą bulgur, szpinakiem i fetą
40 min
Sałatka z komosą ryżową, jarmużem i jajkiem
40 min
Sałatka detox
25 min
Sałatka z kaszą pęczak, jajkami i rzodkiewką
55 min
Sałatka mocy z quinoa, awokado i szpinakiem
1 godz.
Sałatka Trendy Lunch z pęczakiem, kaszą bulgur i zieloną soczewicą
1 godz.
Sałatka z kaszą gryczaną, awokado i fetą
45 min
Sałatka z kaszą orkiszową w stylu greckim
45 min
Kasza gryczana z sosem pieczarkowo-pomidorowym
40 min
Sałatka z kaszą bulgur i pieczonymi warzywami
35 min