Sałatka z kaszą gryczaną, papryką i fetą
TM6 TM5

Sałatka z kaszą gryczaną, papryką i fetą

4.4 (125 ocen)

Składniki

  • 30 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
  • 3 gałązki szczypiorku, świeżego, pokrojonego na kawałki
  • 3 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 40 g oliwy z oliwek
  • 300 g czerwonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 2 cm kawałki
    lub 300 g żółtej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 2 cm kawałki
  • 1 - 1 ½ łyżeczki soli
  • 1200 g wody
  • 200 g kaszy gryczanej, niepalonej
  • 100 g sera feta, pokrojonego w ok. 1 cm kostkę

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1495 kJ / 357 kcal
Białko
10 g
Węglowodany
38 g
Tłuszcz
17 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Błonnik
3.5 g
Sód
634 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy