Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z kaszą gryczaną, papryką i fetą
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
30 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
3 gałązki szczypiorku, świeżego pokrojonego na kawałki
-
3 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
40 g oliwy z oliwek
-
300 g żółtej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 2 cm kawałki300 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 2 cm kawałki
-
1 - 1 ½ łyżeczki soli
-
1200 g wody
-
200 g kaszy gryczanej, niepalonej
-
100 g sera feta pokrojonego w ok. 1 cm kostkę
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
634 mg
Białko
10 g
Kalorie
1495 kJ /
357 kcal
Tłuszcz
17 g
Błonnik
3.5 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Węglowodany
38 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Chipsy z siemienia lnianego z dipem z buraków
4 Std. 50 Min
Makaronowa sałatka z ciecierzycą i młodą marchewką
50 Min
Sałatka z kaszą pęczak, jajkami i rzodkiewką
55 Min
Sałatka mocy z quinoa, awokado i szpinakiem
1 Std.
Sałatka Trendy Lunch z pęczakiem, kaszą bulgur i zieloną soczewicą
1 Std.
Śródziemnomorska sałatka z kaszy jaglanej z pomidorami i oliwkami
1 Std. 10 Min
Sałatka z kaszą orkiszową w stylu greckim
45 Min
Sałatka z kaszą bulgur, szpinakiem i fetą
40 Min
Zapiekanka z kaszy gryczanej
1 Std. 40 Min
Sałatka z kaszą gryczaną, awokado i fetą
45 Min
Bowl z ciecierzycą i kaszą bulgur
30 Min
Kasza gryczana z sosem pieczarkowo-pomidorowym
40 Min