Sałatka z kaszą gryczaną, papryką i fetą

Sałatka z kaszą gryczaną, papryką i fetą

4.4 141 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje

Składniki

  • cebuli szalotki przekrojonej na pół
    30 g
  • szczypiorku, świeżego pokrojonego na kawałki
    3 gałązki
  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście
    3 gałązki
  • oliwy z oliwek
    40 g
  • czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 2 cm kawałki
    300 g
    300 g żółtej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 2 cm kawałki
  • soli
    1 - 1 ½ łyżeczki
  • wody
    1200 g
  • kaszy gryczanej, niepalonej
    200 g
  • sera feta pokrojonego w ok. 1 cm kostkę
    100 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 357 kcal / 1495 kJ
Białko 10 g
Tłuszcz 17 g
Węglowodany 38 g
Błonnik 3.5 g
Tłuszcz nasycony 5 g
Sód 634 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...