
Urządzenia i Akcesoria
Frittata z kurczakiem z rosołu i warzywnym ryżem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
Ryż warzywny
-
czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki150 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki70 g
-
cebuli dymki białej części (3 szt.), przekrojonej na pół50 g
-
oliwy z oliwek15 g
-
kminu rzymskiego, mielonego½ łyżeczki
-
kolendry, mielonej½ łyżeczki
-
soli¼ łyżeczki
-
białej ciecierzycy, ugotowanej odsączonej z zalewy, opłukanej (400 g, waga po odsączeniu 240 g, patrz wskazówka)1 puszka
Frittata z kurczakiem z rosołu
-
ugotowanego mięsa z kurczaka, bez skóry, bez kości np. z rosołu, pokrojonego na 3 cm kawałki180 g
-
przyprawy kebab-gyros¾ łyżeczki
-
oliwy z oliwek10 g
-
jajek6
-
liści kolendry, świeżych pokrojonych2 łyżki
-
cebule dymki zielona część, pokrojone w 5 mm plastry3
-
soli¼ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego1 szczypta
Ryż warzywny cd.
-
ryżu basmati180 - 200 g
-
wody750 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
sól do smaku
-
pieprz czarny, mielony do smaku
-
sumaku (opcjonalnie)¼ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
458.8 kcal /
1920.3 kJ
Białko
21.8 g
Tłuszcz
17.5 g
Węglowodany
53.8 g
Błonnik
7.8 g
Tłuszcz nasycony
4.5 g
Sód
1513.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

COMFORT FOOD
10 Przepisów
Polska
Polska