Frittata z kurczakiem z rosołu i warzywnym ryżem

Frittata z kurczakiem z rosołu i warzywnym ryżem

3.7 61 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje

Składniki

Ryż warzywny
  • czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
    150 g
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    70 g
  • cebuli dymki białej części (3 szt.), przekrojonej na pół
    50 g
  • oliwy z oliwek
    15 g
  • kminu rzymskiego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • kolendry, mielonej
    ½ łyżeczki
  • soli
    ¼ łyżeczki
  • białej ciecierzycy, ugotowanej odsączonej z zalewy, opłukanej (400 g, waga po odsączeniu 240 g, patrz wskazówka)
    1 puszka
Frittata z kurczakiem z rosołu
  • ugotowanego mięsa z kurczaka, bez skóry, bez kości np. z rosołu, pokrojonego na 3 cm kawałki
    180 g
  • przyprawy kebab-gyros
    ¾ łyżeczki
  • oliwy z oliwek
    10 g
  • jajek
    6
  • liści kolendry, świeżych pokrojonych
    2 łyżki
  • cebule dymki zielona część, pokrojone w 5 mm plastry
    3
  • soli
    ¼ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 szczypta
Ryż warzywny cd.
  • ryżu basmati
    180 - 200 g
  • wody
    750 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • sól do smaku
  • pieprz czarny, mielony do smaku
  • sumaku (opcjonalnie)
    ¼ łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 458.8 kcal / 1920.3 kJ
Białko 21.8 g
Tłuszcz 17.5 g
Węglowodany 53.8 g
Błonnik 7.8 g
Tłuszcz nasycony 4.5 g
Sód 1513.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...