Urządzenia i Akcesoria
Wolno gotowane klopsiki drobiowe ze smażonymi ziemniakami w sosie (z osłoną noża miksującego)
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 2 godz. 10 min
5 porcji
Składniki
-
600 g udek z kurczaka, bez skóry i kości pokrojonych na 2-3 cm kawałki
-
60 g bułki tartej
-
320 g cebuli przekrojonej na pół
-
3 ząbki czosnku
-
10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
3 jajka
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
1 ¼ łyżeczki soli plus 1 szczypta
-
4 - 6 łyżek mąki pszennej
-
olej rzepakowy do głębokiego smażenia
-
700 g ziemniaków pokrojonych w 8 mm plastry
-
1 szczypta nitek szafranu (opcjonalnie)
-
40 g oliwy z oliwek
-
50 g whisky50 g brandy
-
1000 g wody
-
2 kostki bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszone2 łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1006.1 mg
Białko
27.6 g
Kalorie
2562.5 kJ /
612.4 kcal
Tłuszcz
31.3 g
Błonnik
5.2 g
Tłuszcz nasycony
5.4 g
Węglowodany
51.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pulpety z sosem śmietanowym i zapiekanką z ziemniaków i dyni; Ciasto ze śliwkami i kruszonką
1 godz. 20 min
Pulpety w sosie pomidorowym z purée ziemniaczanym
1 godz. 40 min
Pulpety w sosie pomidorowym z purée ziemniaczanym (z osłoną noża miksującego)
1 godz. 20 min
Gulasz wołowy z knedlami z chleba; Kapusta czerwona na ciepło
1 godz. 40 min
Kotlety z jagnięciny z chimichurri i sałatką
2 godz.
Boeuf Stroganow
1 godz.
Piłkarska lasagne
2 godz. 30 min
Pulpety z sosem cebulowo-migdałowym
50 min
Greckie klopsiki (Kefthedes)
1 godz. 30 min
Wolno gotowana wołowina w sosie whisky z ziemniakami (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 50 min
Wolno gotowane pulpety w sosie pomidorowym (z osłoną noża miksującego)
3 godz. 40 min
Pulpety drobiowe w sosie dyniowym
1 godz.