
Urządzenia i Akcesoria
Rolada z karkówki z grzybami
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 35 min
12 kawałków
Składniki
-
karkówki wieprzowej, bez kości w jednym kawałku1000 - 1200 g
-
ząbków czosnku7
-
soli2 ½ łyżeczki
-
majeranku, suszonego1 płaska łyżka
-
rozmarynu, suszonego¼ - ½ płaskiej łyżki
-
czerwonej cebuli przekrojonej na pół100 g
-
oleju10 g
-
pieczarek przekrojonych na pół lub pokrojonych w ćwiartki200 g
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
wody2200 g
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
241 kcal /
1007 kJ
Białko
14 g
Tłuszcz
20 g
Węglowodany
2 g
Błonnik
0.8 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Sód
443 mg