Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 - 1200 g karkówki wieprzowej, bez kości, w jednym kawałku
- 7 ząbków czosnku
- 2 ½ łyżeczki soli
- 1 płaska łyżka majeranku, suszonego
- ¼ - ½ płaskiej łyżki rozmarynu, suszonego
- 100 g czerwonej cebuli, przekrojonej na pół
- 10 g oleju
-
200
g pieczarek, przekrojonych na pół lub pokrojonych w ćwiartki
lub 200 g grzybów, świeżych (mieszanych np. podgrzybków, borowików), przekrojonych na pół - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 2200 g wody
- Wartości odżywcze
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 1007 kJ / 241 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 443 mg
Alternatywne przepisy
Karkówka z cebulą
1h 45min
Szynka w cieście chlebowym
101hod.
Schab chrzanowy
2h 30 min
Szynka w marynacie śródziemnomorskiej z brązowym ryżem
1h
Rolada z indyka ze szpinakiem
2h 10min
Rolada wieprzowa w kapuście z ziemniakami i sosem
1h 20 min
Kaczka nadziewana farszem mięsno-grzybowym
3h 40min
Rolada z boczku z daktylami na Varomie
2h 30 min
Baleron z karkówki
50 godz. 30 min
Kiełbasa wieprzowa na Varomie
1h 30min
Rolada drobiowo-wieprzowa z ziołami
4 Std. 15 Min
Chrupiący boczek z piwnym sosem
2u. 40min