Rolada z karkówki z grzybami

Rolada z karkówki z grzybami

4.6 112 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 35 min
12 kawałków

Składniki

  • karkówki wieprzowej, bez kości w jednym kawałku
    1000 - 1200 g
  • ząbków czosnku
    7
  • soli
    2 ½ łyżeczki
  • majeranku, suszonego
    1 płaska łyżka
  • rozmarynu, suszonego
    ¼ - ½ płaskiej łyżki
  • czerwonej cebuli przekrojonej na pół
    100 g
  • oleju
    10 g
  • pieczarek przekrojonych na pół lub pokrojonych w ćwiartki
    200 g
    200 g grzybów, świeżych, (mieszanych np. podgrzybków, borowików), przekrojonych na pół
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • wody
    2200 g

Wartości odżywcze na 1 kawałek

Kalorie 241 kcal / 1007 kJ
Białko 14 g
Tłuszcz 20 g
Węglowodany 2 g
Błonnik 0.8 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Sód 443 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...