Rolada z karkówki z grzybami
TM6 TM5

Rolada z karkówki z grzybami

4.6 (96 ocen)

Składniki

  • 1000 - 1200 g karkówki wieprzowej, bez kości, w jednym kawałku
  • 7 ząbków czosnku
  • 2 ½ łyżeczki soli
  • 1 płaska łyżka majeranku, suszonego
  • ¼ - ½ płaskiej łyżki rozmarynu, suszonego
  • 100 g czerwonej cebuli, przekrojonej na pół
  • 10 g oleju
  • 200 g pieczarek, przekrojonych na pół lub pokrojonych w ćwiartki
    lub 200 g grzybów, świeżych (mieszanych np. podgrzybków, borowików), przekrojonych na pół
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 2200 g wody

Wartości odżywcze
na 1 kawałek
Kalorie
1007 kJ / 241 kcal
Białko
14 g
Węglowodany
2 g
Tłuszcz
20 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Błonnik
0.8 g
Sód
443 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy