Rolada z karkówki z grzybami

Rolada z karkówki z grzybami

4.6 116 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 35 min
12 kawałków

Składniki

  • 1000 - 1200 g karkówki wieprzowej, bez kości w jednym kawałku
  • 7 ząbków czosnku
  • 2 ½ łyżeczki soli
  • 1 płaska łyżka majeranku, suszonego
  • ¼ - ½ płaskiej łyżki rozmarynu, suszonego
  • 100 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
  • 10 g oleju
  • 200 g pieczarek przekrojonych na pół lub pokrojonych w ćwiartki
    200 g grzybów, świeżych, (mieszanych np. podgrzybków, borowików), przekrojonych na pół
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 2200 g wody

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 kawałek

Kalorie 241 kcal / 1007 kJ
Białko 14 g
Tłuszcz 20 g
Węglowodany 2 g
Błonnik 0.8 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Sód 443 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...