Urządzenia i Akcesoria
Zapiekanka z ziemniakami i makaronem
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porcji
Składniki
-
masło ilość do natłuszczenia naczynia żaroodpornego
-
150 g sera gruyère pokrojonego na kawałki
-
200 g boczku parzonego, wędzonego pokrojonego na 1 cm kawałki
-
200 g szynki gotowanej pokrojonej w 1 cm kostkę
-
1200 g wody
-
¾ łyżeczki soli
-
1 ½ kostki bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszonej1 ½ łyżeczki koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
-
300 g makaronu, suchego, typu kolanka
-
400 g ziemniaków pokrojonych w 2 cm kostkę
Masa jajeczna
-
200 g mleka
-
200 g serka topionego podzielonego na kawałki
-
5 jajek
-
1 ½ łyżeczki soli
-
1 pęczek szczypiorku, świeżego posiekanego
-
20 g masła pokrojonego w płatki
-
3 łyżki bułki tartej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcja
Białko
38 g
Kalorie
3033 kJ /
725 kcal
Tłuszcz
40 g
Węglowodany
52 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
JEST NAS WIELU
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zapiekanka makaronowa z warzywami
1 godz.
Karnawałowe castagnole
1 godz.
Zapiekanka makaronowa z warzywami
1 godz.
Frittata ze spiralizowanymi ziemniakami (TM5)
45 min
Włoska sałatka makaronowa
30 min
Pizza z makaronu spaghetti (TM5, TM6)
1 godz. 10 min
Rolady wieprzowe z kiszoną kapustą
1 godz. 30 min
Zapiekanka ryżowa z warzywami
1 godz.
Ryż pomidorowy z szynką
40 min
Zapiekanka z kalafiorowymi klopsikami i kiełbasą drobiową
1 godz. 20 min
Ryż z kurczakiem curry
55 min
Sycylijskie arancini
2 godz. 50 min