
Urządzenia i Akcesoria
Zrazy wołowe z czerwoną kapustą na ciepło
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 2 godz. 10 min
8 porcji
Składniki
Czerwona kapusta
-
śliwek suszonych, bez pestek60 g
-
rodzynek75 g
-
czerwonej kapusty pokrojonej na 3-4 cm kawałki800 g
-
smalcu pokrojonego na 2 cm kawałki50 g
-
cukru1 - 1 ½ łyżki
-
soli1 ½ łyżeczki
-
goździków6
-
czerwonego wina500 g
Farsz
-
cebuli przekrojonej na pół250 g
-
szynki gotowanej, wędzonej pokrojonej na 2-3 cm kawałki300 g
-
boczku parzonego, wędzonego pokrojonego na 2-3 cm kawałki100 g
-
musztardy40 g
-
ogórków kiszonych pokrojonych na kawałki150 g
-
pieprzu, mielonego1 łyżeczka
Sos
-
cebuli przekrojonej na pół60 g
-
pieczarek pokrojonych na kawałki100 g
-
masła20 g
-
warzyw, mieszanych (np. marchewki, selera, pora), pokrojonych na 3 cm kawałki180 g
-
musztardy30 g
-
koncentratu pomidorowego30 g
-
wody50 g
-
czerwonego wina250 g
-
koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
Zrazy
-
oleju60 g
-
papryki słodkiej, mielonej2 łyżki
-
filetów z polędwicy wołowej (1500-1700 g), patrz wskazówka10
-
sól do oprószenia
-
pieprz, mielony do oprószenia
-
mąki pszennej30 g
-
śmietany, 12% tłuszczu100 g
-
czerwonego octu winnego1 - 2 łyżki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
716 kcal /
3001 kJ
Białko
59 g
Tłuszcz
36 g
Węglowodany
24 g
Błonnik
5.4 g
Tłuszcz nasycony
13 g
Sód
2182 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

STACJA THERMOMIX FRIEND®
41 Przepisów
Polska
Polska