Leczo z pieczarkami (w słoikach na zimę)

Leczo z pieczarkami (w słoikach na zimę)

4.7 69 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
5 słoików

Składniki

  • papryki bez gniazd nasiennych (500 g pokrojonej na kawałki, 400 g pokrojonej w 0,5-1 cm paski)
    900 g
  • cukinii pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
    500 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    300 g
  • oleju
    70 g
  • pomidorów świeżych, bez skórki, pokrojonych na kawałki
    1200 g
    1200 g krojonych pomidorów, z puszki
  • przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM
    2 łyżeczki
  • cukru (opcjonalnie)
    2 łyżeczki
  • ziół prowansalskich, suszonych (opcjonalnie)
    2 łyżeczki
  • soli
    2 łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • wody
    60 g
  • pieczarek pokrojonych w ćwiartki lub małych, w całości
    600 g

Wartości odżywcze na 1 słoik

Kalorie 304.4 kcal / 1274.4 kJ
Białko 10 g
Tłuszcz 16.2 g
Węglowodany 35.6 g
Błonnik 11.8 g
Tłuszcz nasycony 1.4 g
Sód 971.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...