
Urządzenia i Akcesoria
Leczo z pieczarkami (w słoikach na zimę)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
5 słoików
Składniki
-
900 g papryki bez gniazd nasiennych (500 g pokrojonej na kawałki, 400 g pokrojonej w 0,5-1 cm paski)
-
500 g cukinii pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
-
300 g cebuli przekrojonej na pół
-
70 g oleju
-
1200 g pomidorów świeżych, bez skórki, pokrojonych na kawałki
-
2 łyżeczki przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM
-
2 łyżeczki cukru (opcjonalnie)
-
2 łyżeczki ziół prowansalskich, suszonych (opcjonalnie)
-
2 łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
60 g wody
-
600 g pieczarek pokrojonych w ćwiartki lub małych, w całości
Wartości odżywcze na 1 słoik
Kalorie
304.4 kcal /
1274.4 kJ
Białko
10 g
Tłuszcz
16.2 g
Węglowodany
35.6 g
Błonnik
11.8 g
Tłuszcz nasycony
1.4 g
Sód
971.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Grecka zupa fasolowa (Fasolatha); Placki z cukinii i marchewki z dipem z sera feta
50 min
Żurek XXL
1 godz.
Fasolka szparagowa w sosie warzywno-pomidorowym (w słoikach na zimę)
1 godz. 15 min
Pindżur z pieczonych papryk (w słoikach na zimę)
2 godz. 20 min
Sos paprykowy (w słoikach na zimę)
2 godz.
Przecier pomidorowy (passata) z bazylią i czosnkiem
1 godz. 15 min
Słodko-kwaśny sos z cukinii i papryki
9 godz.
Przecier pomidorowy (passata) z chili i czosnkiem
1 godz.
Wegański gulasz z boczniaków z kaszą orkiszową z warzywami
45 min
Pomidorowa z makaronem
35 min
Leczo z bakłażanem (w słoikach na zimę)
45 min
Wegańskie leczo z kurkami
40 min