
Urządzenia i Akcesoria
Zupa gulaszowa
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 2 godz.
12 porcji
Składniki
-
wołowiny gulaszowej bez kości, ścięgien i błonek1000 g
-
cebuli przekrojonej na pół800 g
-
ząbków czosnku8
-
kminku, mielonego (patrz wskazówka)2 łyżeczki
-
papryki słodkiej, mielonej2 łyżki
-
majeranku, suszonego4 łyżki
-
soli2 łyżeczki
-
skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek2 - 4 łyżeczki
-
octu balsamicznego (opcjonalnie)2 łyżki
-
oleju40 g
-
koncentratu pomidorowego40 g
-
wody1600 g
-
koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM4 łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego4 szczypty
-
suszonych płatków chili2 szczypty
-
ziemniaków pokrojonych w 1-1,5 cm kostkę800 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
197 kcal /
824 kJ
Białko
14.1 g
Tłuszcz
5.9 g
Węglowodany
22.9 g
Błonnik
3.9 g
Tłuszcz nasycony
0.3 g
Sód
753.9 mg