Urządzenia i Akcesoria
Zupa gulaszowa
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 2 godz.
12 porcji
Składniki
-
1000 g wołowiny gulaszowej bez kości, ścięgien i błonek
-
800 g cebuli przekrojonej na pół
-
8 ząbków czosnku
-
2 łyżeczki kminku, mielonego (patrz wskazówka)
-
2 łyżki papryki słodkiej, mielonej
-
4 łyżki majeranku, suszonego
-
2 łyżeczki soli
-
2 - 4 łyżeczki skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
-
2 łyżki octu balsamicznego (opcjonalnie)
-
40 g oleju
-
40 g koncentratu pomidorowego
-
1600 g wody
-
4 kostki bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszone4 łyżeczki koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
-
4 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
2 szczypty papryki ostrej, mielonej2 szczypty suszonych płatków chili
-
800 g ziemniaków pokrojonych w 1-1,5 cm kostkę
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
753.9 mg
Białko
14.1 g
Kalorie
824 kJ /
197 kcal
Tłuszcz
5.9 g
Błonnik
3.9 g
Tłuszcz nasycony
0.3 g
Węglowodany
22.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Żurek XXL
1 godz.
Grecka zupa z wołowiną (TM5)
1 godz. 50 min
Pulpety w sosie pomidorowym z purée ziemniaczanym
1 godz. 40 min
Hiszpańska zupa z kurczakiem i boczkiem (sopa de picadillo)
1 godz. 20 min
Zupa pieczarkowa z kurczakiem; Jednogarnkowy makaron à la ratatouille
55 min
Zupa z tortellini i mięsem mielonym; Korzenny deser owocowy
1 godz.
Zupa szpinakowa; Risotto z krewetkami i groszkiem
45 min
Pulpety w sosie pomidorowym z purée ziemniaczanym (z osłoną noża miksującego)
1 godz. 20 min
Barszcz czerwony z ziemniaczaną wyspą
1 godz. 10 min
Pomidorowa z makaronem
35 min
Pulpety w sosie pomidorowym z makaronem
45 min
Sos pieczeniowy
55 min