Zupa gulaszowa

Zupa gulaszowa

4.4 65 ocen
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 2 godz.
12 porcji

Składniki

  • 1000 g wołowiny gulaszowej bez kości, ścięgien i błonek
  • 800 g cebuli przekrojonej na pół
  • 8 ząbków czosnku
  • 2 łyżeczki kminku, mielonego (patrz wskazówka)
  • 2 łyżki papryki słodkiej, mielonej
  • 4 łyżki majeranku, suszonego
  • 2 łyżeczki soli
  • 2 - 4 łyżeczki skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
  • 2 łyżki octu balsamicznego (opcjonalnie)
  • 40 g oleju
  • 40 g koncentratu pomidorowego
  • 1600 g wody
  • 4 łyżeczki koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
    4 kostki bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszone
  • 4 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 2 szczypty suszonych płatków chili
    2 szczypty papryki ostrej, mielonej
  • 800 g ziemniaków pokrojonych w 1-1,5 cm kostkę

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 753.9 mg
Białko 14.1 g
Kalorie 824 kJ / 197 kcal
Tłuszcz 5.9 g
Błonnik 3.9 g
Tłuszcz nasycony 0.3 g
Węglowodany 22.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...