Zupa gulaszowa

Zupa gulaszowa

4.4 63 oceny
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 2 godz.
12 porcji

Składniki

  • wołowiny gulaszowej bez kości, ścięgien i błonek
    1000 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    800 g
  • ząbków czosnku
    8
  • kminku, mielonego (patrz wskazówka)
    2 łyżeczki
  • papryki słodkiej, mielonej
    2 łyżki
  • majeranku, suszonego
    4 łyżki
  • soli
    2 łyżeczki
  • skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
    2 - 4 łyżeczki
  • octu balsamicznego (opcjonalnie)
    2 łyżki
  • oleju
    40 g
  • koncentratu pomidorowego
    40 g
  • wody
    1600 g
  • koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
    4 łyżeczki
    4 kostki bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszone
  • pieprzu czarnego, mielonego
    4 szczypty
  • suszonych płatków chili
    2 szczypty
    2 szczypty papryki ostrej, mielonej
  • ziemniaków pokrojonych w 1-1,5 cm kostkę
    800 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 197 kcal / 824 kJ
Białko 14.1 g
Tłuszcz 5.9 g
Węglowodany 22.9 g
Błonnik 3.9 g
Tłuszcz nasycony 0.3 g
Sód 753.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...