
Urządzenia i Akcesoria
Jajka po szkocku w chlebowej panierce z sosem miodowo-musztardowym
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz.
8 porcji
Składniki
Sos miodowo-musztardowy
-
musztardy francuskiej75 g
-
miodu75 g
-
białego octu winnego1 łyżka
-
soli¼ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego2 szczypty
Jajka po szkocku
-
wody400 g
-
jajek10
-
chleba pokrojonego na kawałki150 g
-
wędzonego łososia pokrojonego na kawałki400 g
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście10 g
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
soli¼ łyżeczki
-
olej do smażenia (ok. 1,5 litra)
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
252 kcal /
1054 kJ
Białko
23 g
Tłuszcz
10.7 g
Węglowodany
16 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WIELKANOC
10 Przepisów
Polska
Polska