Jajka po szkocku w chlebowej panierce z sosem miodowo-musztardowym

Jajka po szkocku w chlebowej panierce z sosem miodowo-musztardowym

4.5 106 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz.
8 porcji

Składniki

Sos miodowo-musztardowy
  • 75 g musztardy francuskiej
    musztardy, (np. angielskiej)
  • 75 g miodu
  • 1 łyżka białego octu winnego
  • ¼ łyżeczki soli
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
Jajka po szkocku
  • 400 g wody
  • 10 jajek
  • 150 g chleba pokrojonego na kawałki
  • 400 g wędzonego łososia pokrojonego na kawałki
  • 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ¼ łyżeczki soli
  • olej do smażenia (ok. 1,5 litra)

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Białko 23 g
Kalorie 1054 kJ / 252 kcal
Tłuszcz 10.7 g
Węglowodany 16 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...