Wersje kompatybilne
Jajka po szkocku w chlebowej panierce z sosem miodowo-musztardowym
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sos miodowo-musztardowy
-
75
g musztardy francuskiej
lub musztardy (np. angielskiej) - 75 g miodu
- 1 łyżka białego octu winnego
- ¼ łyżeczki soli
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
Jajka po szkocku
- 400 g wody
- 10 jajek
- 150 g chleba, pokrojonego na kawałki
- 400 g wędzonego łososia, pokrojonego na kawałki
- 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ¼ łyżeczki soli
- olej, do smażenia (ok. 1,5 litra)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1054 kJ / 252 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 10.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Krakersy z pastą jajeczną i łososiem
55 Min
Dip serowy z jalapeño i karczochami
1h
Wytrawna babka z zielonym farszem i jajkami
2 godz. 30 min
Kule serowe
1h
Faszerowane jajka z mieloną papryką
35 Min
Szampańskie galaretki
4h 30min
Portugalskie zielone jajka
50 min
Kulebiak z rybą i warzywami
2 godz.
Mini ptysie serowe (Gougères)
1h
Kluski z czerstwych bułek
35 Min
Chleb faszerowany jajkami i fasolką z oliwkami
5 godz. 35 min
Roladki mięsne w cieście filo z sosem chili
1 Std. 25 Min