Urządzenia i Akcesoria
Jajka po szkocku w chlebowej panierce z sosem miodowo-musztardowym
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz.
8 porcji
Składniki
Sos miodowo-musztardowy
-
musztardy, (np. angielskiej)75 g musztardy francuskiej
-
75 g miodu
-
1 łyżka białego octu winnego
-
¼ łyżeczki soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
Jajka po szkocku
-
400 g wody
-
10 jajek
-
150 g chleba pokrojonego na kawałki
-
400 g wędzonego łososia pokrojonego na kawałki
-
10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
¼ łyżeczki soli
-
olej do smażenia (ok. 1,5 litra)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
23 g
Kalorie
1054 kJ /
252 kcal
Tłuszcz
10.7 g
Węglowodany
16 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WIELKANOC IV
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Łosoś à la Wellington
1 godz. 20 min
Kulebiak z rybą i warzywami
2 godz.
Łosoś z kapustą w cieście francuskim
1 godz.
Krokiety z kaszanki z sosem śliwkowym
1 godz. 20 min
Babka mięsna
1 godz. 30 min
Marchewkowo-serowy dip
15 min
Chleb faszerowany jajkami i fasolką z oliwkami
5 godz. 35 min
Pizza salami z serowym brzegiem
1 godz. 50 min
Kule serowe
1 godz.
Kiełbasa z ketchupem curry (Currywurst)
20 min
Fataya z łososiem i pikantnym sosem
2 godz. 10 min
Naleśniki zapiekane z kurkami i ricottą
1 godz. 10 min