Jajka po szkocku w chlebowej panierce z sosem miodowo-musztardowym

Jajka po szkocku w chlebowej panierce z sosem miodowo-musztardowym

4.5 99 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz.
8 porcji

Składniki

Sos miodowo-musztardowy
  • musztardy francuskiej
    75 g
    musztardy, (np. angielskiej)
  • miodu
    75 g
  • białego octu winnego
    1 łyżka
  • soli
    ¼ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    2 szczypty
Jajka po szkocku
  • wody
    400 g
  • jajek
    10
  • chleba pokrojonego na kawałki
    150 g
  • wędzonego łososia pokrojonego na kawałki
    400 g
  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście
    10 g
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • soli
    ¼ łyżeczki
  • olej do smażenia (ok. 1,5 litra)

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 252 kcal / 1054 kJ
Białko 23 g
Tłuszcz 10.7 g
Węglowodany 16 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...