Urządzenia i Akcesoria
Jajka po szkocku w chlebowej panierce z sosem miodowo-musztardowym
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz.
8 porcji
Składniki
Sos miodowo-musztardowy
-
musztardy, (np. angielskiej)75 g musztardy francuskiej
-
75 g miodu
-
1 łyżka białego octu winnego
-
¼ łyżeczki soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
Jajka po szkocku
-
400 g wody
-
10 jajek
-
150 g chleba pokrojonego na kawałki
-
400 g wędzonego łososia pokrojonego na kawałki
-
10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
¼ łyżeczki soli
-
olej do smażenia (ok. 1,5 litra)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
23 g
Kalorie
1054 kJ /
252 kcal
Tłuszcz
10.7 g
Węglowodany
16 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WIELKANOC IV
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Jajka po szkocku
1h 25min
Hot-dogi z salsą z mango i orzechowym majonezem
45min
Krokiety z kaszanki z sosem śliwkowym
1h 20min
Ciasto "trzy mleka" (Tres leches)
2h
Chleb faszerowany jajkami i fasolką z oliwkami
5h 35min
Wołowina (sous-vide, z osłoną noża miksującego) z frytkami z batatów i sosem majonezowym
1h 30min
Deser biszkoptowy z budyniem i śmietaną (Zuccotto)
26h 25min
Kule serowe
1h
Roladki mięsne w cieście filo z sosem chili
1h 25min
Portugalskie zielone jajka
50min
Kurczak curry pieczony w cieście (Złota poduszka)
2h 45min
Quiche z resztkami sera i wędlin
40min