![Włoskie mini pasqualine z jajkiem przepiórczym Włoskie mini pasqualine z jajkiem przepiórczym](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/EB1CC7BE-F9F3-4CA1-AFC2-81305AB7F924/Derivates/9ae07b1a-2f1c-4e7c-b204-b77313f8c82b.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
Ciasto
- 300 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia
- 150 g masła, zimnego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
- 1 łyżeczka soli
- 100 g wody
Nadzienie
- 500 g wody
-
200 - 250
g liści szpinaku baby, świeżych
lub 200 - 250 g boćwiny, świeżej - 10 przepiórczych jajek, dokładnie umytych
- 150 g sera ricotta, odsączonego, podzielonego na kawałki
- ½ łyżeczki soli
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 1 jajko
- oliwa z oliwek, do posmarowania
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 1254.5 kJ / 299.8 kcal
- Białko
- 10.2 g
- Węglowodany
- 24.5 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.8 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 512.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lasagne z cukinii i szynki (bez glutenu)
1 Std. 30 Min
Sałatka z preclami w parmezanowych miseczkach
1 Std. 30 Min
Włoskie chlebki wielkanocne (Pane di Pasqua)
2 Std. 45 Min
Świąteczny łosoś w cieście francuskim z sosem berneńskim
1h 25 min
Pastizzi z groszkiem
1 Std. 30 Min
Wytrawne serniczki z łososiem
4h 15 min
Różowe jajka faszerowane pastą z szynki
1óra 50p
Łosoś à la Wellington
1h 20min
Łosoś z kapustą w cieście francuskim
1 Std.
Bakłażanowe roladki z szynką parmeńską
50 Min
Podpłomyk alzacki ze szparagami
1 Std. 10 Min
Pieczarki faszerowane szpinakiem i parmezanem
40 Min