Urządzenia i Akcesoria
Włoskie mini pasqualine z jajkiem przepiórczym
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
10 sztuk
Składniki
-
80 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
Ciasto
-
300 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
150 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
-
1 łyżeczka soli
-
100 g wody
Nadzienie
-
500 g wody
-
200 - 250 g buraka liściowego (boćwiny), tylko liści, świeżych200 - 250 g liści szpinaku baby, świeżych
-
10 przepiórczych jajek dokładnie umytych
-
150 g sera ricotta odsączonego, podzielonego na kawałki
-
½ łyżeczki soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
1 jajko
-
oliwa z oliwek do posmarowania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
512.7 mg
Białko
10.2 g
Kalorie
1254.5 kJ /
299.8 kcal
Tłuszcz
18 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
10.8 g
Węglowodany
24.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NEWSLETTER
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Różowe jajka faszerowane pastą z szynki
1 godz. 50 min
Bakłażanowe roladki z szynką parmeńską
50 min
Chleb faszerowany jajkami i fasolką z oliwkami
5 godz. 35 min
Wytrawna babka z zielonym farszem i jajkami
2 godz. 30 min
Pełnoziarnista tarta z łososiem, szpinakiem i pomidorkami
1 godz. 45 min
Sałatka z preclami w parmezanowych miseczkach
1 godz. 30 min
Pastizzi z groszkiem
1 godz. 30 min
Kulebiak z rybą i warzywami
2 godz.
Chlebek-choinka do odrywania
2 godz. 10 min
Paszteciki śródziemnomorskie
50 min
Świąteczny łosoś w cieście francuskim z sosem berneńskim
1 godz. 25 min
Łosoś à la Wellington
1 godz. 20 min