Włoskie mini pasqualine z jajkiem przepiórczym
TM6 TM5

Włoskie mini pasqualine z jajkiem przepiórczym

4.5 (50 ocen)

Składniki

  • 80 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki

Ciasto

  • 300 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 150 g masła, zimnego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
  • 1 łyżeczka soli
  • 100 g wody

Nadzienie

  • 500 g wody
  • 200 - 250 g liści szpinaku baby, świeżych
    lub 200 - 250 g boćwiny, świeżej
  • 10 przepiórczych jajek, dokładnie umytych
  • 150 g sera ricotta, odsączonego, podzielonego na kawałki
  • ½ łyżeczki soli
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 jajko
  • oliwa z oliwek, do posmarowania

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
1254.5 kJ / 299.8 kcal
Białko
10.2 g
Węglowodany
24.5 g
Tłuszcz
18 g
Tłuszcz nasycony
10.8 g
Błonnik
1.3 g
Sód
512.7 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy