Włoskie mini pasqualine z jajkiem przepiórczym

Włoskie mini pasqualine z jajkiem przepiórczym

4.5 55 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
10 sztuk

Składniki

  • 80 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
Ciasto
  • 300 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 150 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
  • 1 łyżeczka soli
  • 100 g wody
Nadzienie
  • 500 g wody
  • 200 - 250 g liści szpinaku baby, świeżych
    200 - 250 g boćwiny, świeżej
  • 10 przepiórczych jajek dokładnie umytych
  • 150 g sera ricotta odsączonego, podzielonego na kawałki
  • ½ łyżeczki soli
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 jajko
  • oliwa z oliwek do posmarowania

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 299.8 kcal / 1254.5 kJ
Białko 10.2 g
Tłuszcz 18 g
Węglowodany 24.5 g
Błonnik 1.3 g
Tłuszcz nasycony 10.8 g
Sód 512.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...