
Urządzenia i Akcesoria
Włoskie mini pasqualine z jajkiem przepiórczym
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
10 sztuk
Składniki
-
sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki80 g
Ciasto
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia300 g
-
masła zimnego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy150 g
-
soli1 łyżeczka
-
wody100 g
Nadzienie
-
wody500 g
-
liści szpinaku baby, świeżych200 - 250 g
-
przepiórczych jajek dokładnie umytych10
-
sera ricotta odsączonego, podzielonego na kawałki150 g
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego2 szczypty
-
jajko1
-
oliwa z oliwek do posmarowania
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
299.8 kcal /
1254.5 kJ
Białko
10.2 g
Tłuszcz
18 g
Węglowodany
24.5 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
10.8 g
Sód
512.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NEWSLETTER
9 Przepisów
Polska
Polska