Włoskie mini pasqualine z jajkiem przepiórczym

Włoskie mini pasqualine z jajkiem przepiórczym

4.5 51 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
10 sztuk

Składniki

  • sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    80 g
Ciasto
  • mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
    300 g
  • masła zimnego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
    150 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • wody
    100 g
Nadzienie
  • wody
    500 g
  • liści szpinaku baby, świeżych
    200 - 250 g
    200 - 250 g boćwiny, świeżej
  • przepiórczych jajek dokładnie umytych
    10
  • sera ricotta odsączonego, podzielonego na kawałki
    150 g
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    2 szczypty
  • jajko
    1
  • oliwa z oliwek do posmarowania

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 299.8 kcal / 1254.5 kJ
Białko 10.2 g
Tłuszcz 18 g
Węglowodany 24.5 g
Błonnik 1.3 g
Tłuszcz nasycony 10.8 g
Sód 512.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...