
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
Ciasto
- 300 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
- 150 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
- 1 łyżeczka soli
- 100 g wody
Nadzienie
- 500 g wody
-
200 - 250
g liści szpinaku baby, świeżych
lub 200 - 250 g boćwiny, świeżej - 10 przepiórczych jajek dokładnie umytych
- 150 g sera ricotta odsączonego, podzielonego na kawałki
- ½ łyżeczki soli
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 1 jajko
- oliwa z oliwek do posmarowania
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 299.8 kcal / 1254.5 kJ
- Białko
- 10.2 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Węglowodany
- 24.5 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.8 g
- Sód
- 512.7 mg