
Urządzenia i Akcesoria
Włoskie mini pasqualine z jajkiem przepiórczym
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
10 sztuk
Składniki
-
80 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
Ciasto
-
300 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
150 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
-
1 łyżeczka soli
-
100 g wody
Nadzienie
-
500 g wody
-
200 - 250 g liści szpinaku baby, świeżych
-
10 przepiórczych jajek dokładnie umytych
-
150 g sera ricotta odsączonego, podzielonego na kawałki
-
½ łyżeczki soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
1 jajko
-
oliwa z oliwek do posmarowania
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
299.8 kcal /
1254.5 kJ
Białko
10.2 g
Tłuszcz
18 g
Węglowodany
24.5 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
10.8 g
Sód
512.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NEWSLETTER
9 Przepisów
Polska
Polska