
Urządzenia i Akcesoria
Kasza bulgur z warzywami; Omlet z wędzonym łososiem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
zielonego groszku, świeżego200 g
-
liści kolendry, świeżych posiekanych10 g
-
zielonej cebulki ze szczypiorkiem posiekanej, plus dodatkowa ilość do dekoracji5 g
-
jajek8
-
soli2 łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego1 szczypta
-
wody1500 g
-
jogurtu typu greckiego120 g
-
musztardy10 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego5 g
-
wędzonego łososia w plastrach150 g
-
kaparów, konserwowych odsączonych z zalewy20 g
-
zielonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki100 g
-
czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki100 g
-
czerwonej cebuli50 g
-
oliwy z oliwek50 g
-
białego octu winnego15 g
-
liści mięty, świeżych8
-
kaszy bulgur150 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
492.7 kcal /
2061.3 kJ
Białko
28.6 g
Tłuszcz
23.1 g
Węglowodany
44.2 g
Błonnik
8.8 g
Tłuszcz nasycony
5.1 g
Sód
1721.8 mg