Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g czerwonych buraków, gotowanych, pokrojonych na kawałki
- 200 g serka kremowego, śmietankowego, podzielonego na kawałki
- 60 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 20 g oleju z orzechów włoskich (opcjonalnie)
- ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 60 g orzechów włoskich, łuskanych, plus dodatkowa ilość grubo posiekanych orzechów do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 651 kJ / 156 kcal
- Białko
- 2.6 g
- Węglowodany
- 3.9 g
- Tłuszcz
- 15.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.1 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 195.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zupa krem z warzyw i pokrzyw z aromatyczną granolą
1h 15min
Carpaccio z gruszki z serem pleśniowym i orzechami (TM5)
15 Min
Gazpacho morelowo-pomidorowe
1h 15min
Zupa krem z marchewki i imbiru; Pulpety rybne z warzywnym ryżem i sosem pomidorowym
1h 5 min
Suflety kalafiorowe
55 min
Duo z buraka
35min
Tatar z suszonych pomidorów
15 Min
Zupa krem z pomidorów i bananów
35min
Zielona zupa krem z oczami z mozzarelli
30 Min
Wytrawne serniczki z łososiem
4sa 15 dk
Dwukolorowa zupa-krem z białych i zielonych warzyw
55 min
Carpaccio z kalarepy i jabłka z pesto pietruszkowym
25min