Mus z buraka z orzechami włoskimi
TM6 TM5

Mus z buraka z orzechami włoskimi

4.0 (40 ocen)

Składniki

  • 300 g czerwonych buraków, gotowanych, pokrojonych na kawałki
  • 200 g serka kremowego, śmietankowego, podzielonego na kawałki
  • 60 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 20 g oleju z orzechów włoskich (opcjonalnie)
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 60 g orzechów włoskich, łuskanych, plus dodatkowa ilość grubo posiekanych orzechów do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
651 kJ / 156 kcal
Białko
2.6 g
Węglowodany
3.9 g
Tłuszcz
15.1 g
Tłuszcz nasycony
5.1 g
Błonnik
0.9 g
Sód
195.6 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy