Mus z buraka z orzechami włoskimi

Mus z buraka z orzechami włoskimi

4.0 42 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
12 porcji

Składniki

  • czerwonych buraków, gotowanych pokrojonych na kawałki
    300 g
  • serka kremowego śmietankowego, podzielonego na kawałki
    200 g
  • śmietany, min. 30% tłuszczu
    60 g
  • oleju z orzechów włoskich (opcjonalnie)
    20 g
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • orzechów włoskich, łuskanych plus dodatkowa ilość grubo posiekanych orzechów do dekoracji
    60 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 156 kcal / 651 kJ
Białko 2.6 g
Tłuszcz 15.1 g
Węglowodany 3.9 g
Błonnik 0.9 g
Tłuszcz nasycony 5.1 g
Sód 195.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...