
Urządzenia i Akcesoria
Mus z buraka z orzechami włoskimi
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
12 porcji
Składniki
-
czerwonych buraków, gotowanych pokrojonych na kawałki300 g
-
serka kremowego śmietankowego, podzielonego na kawałki200 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu60 g
-
oleju z orzechów włoskich (opcjonalnie)20 g
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
orzechów włoskich, łuskanych plus dodatkowa ilość grubo posiekanych orzechów do dekoracji60 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
156 kcal /
651 kJ
Białko
2.6 g
Tłuszcz
15.1 g
Węglowodany
3.9 g
Błonnik
0.9 g
Tłuszcz nasycony
5.1 g
Sód
195.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KARNAWAŁ II
12 Przepisów
Polska
Polska