Urządzenia i Akcesoria
Mus z buraka z orzechami włoskimi
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
12 porcji
Składniki
-
300 g czerwonych buraków, gotowanych pokrojonych na kawałki
-
200 g serka kremowego śmietankowego, podzielonego na kawałki
-
60 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
20 g oleju z orzechów włoskich (opcjonalnie)
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
60 g orzechów włoskich, łuskanych plus dodatkowa ilość grubo posiekanych orzechów do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
195.6 mg
Białko
2.6 g
Kalorie
651 kJ /
156 kcal
Tłuszcz
15.1 g
Błonnik
0.9 g
Tłuszcz nasycony
5.1 g
Węglowodany
3.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KARNAWAŁ II
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wigilijna zupa migdałowa
35 min
Dip buraczkowy z serkiem kremowym
10 min
Czarna focaccia
2 godz. 40 min
Wytrawne serniczki z łososiem
4 godz. 15 min
Kanapki z pastą z ogórka i ricotty
10 min
Verrines z rzodkiewki i koziego sera
3 godz. 20 min
Chrzan na zielono (ze szpinakiem)
10 min
Wytrawna babka z zielonym farszem i jajkami
2 godz. 30 min
Pasta z pieczonego kalafiora z parmezanem
1 godz. 10 min
Śledzie w konfiturze z czerwonej cebuli
25 godz. 15 min
Zupa selerowo-gruszkowa
50 min
Deser z marchewki i nerkowców
25 min