Roladki z kurczaka (sous-vide) z sosem paprykowym (z osłoną noża miksującego)
TM6

Roladki z kurczaka (sous-vide) z sosem paprykowym (z osłoną noża miksującego)

4.2 (10 ocen)

Składniki

Farsz

  • 20 g estragonu, świeżego, tylko liście
    lub 20 g szczypiorku, świeżego, pokrojonego na 4 cm kawałki
  • 80 g serc karczochów, w oleju, odsączonych
  • 100 g sera ricotta, podzielonego na kawałki
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego

Roladki z kurczaka i sos paprykowy

  • 3 piersi z kurczaka, bez skóry (180-200 g każda)
  • 1400 - 1500 g wody, do całkowitego przykrycia worków plus dodatkowa ilość do napełnienia miski
  • 30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    lub 1 płaska łyżeczka witaminy C, w proszku
  • 2 czerwone papryki, bez gniazd nasiennych, przekrojone na pół
  • 4 ząbki czosnku
  • 40 g oliwy z oliwek
  • ¼ łyżeczki soli
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1756 kJ / 420 kcal
Białko
52 g
Węglowodany
3 g
Tłuszcz
21 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Błonnik
3.5 g
Sód
188 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy