Urządzenia i Akcesoria
Roladki z kurczaka (sous-vide) z sosem paprykowym (z osłoną noża miksującego)
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
3 porcje
Składniki
Farsz
-
20 g szczypiorku, świeżego, pokrojonego na 4 cm kawałki20 g estragonu, świeżego tylko liście
-
80 g serc karczochów, w oleju odsączonych
-
100 g sera ricotta podzielonego na kawałki
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Roladki z kurczaka i sos paprykowy
-
3 piersi z kurczaka, bez skóry (180-200 g każda)
-
1400 - 1500 g wody do całkowitego przykrycia worków plus dodatkowa ilość do napełnienia miski
-
1 płaska łyżeczka witaminy C, w proszku30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
2 czerwone papryki bez gniazd nasiennych, przekrojone na pół
-
4 ząbki czosnku
-
40 g oliwy z oliwek
-
¼ łyżeczki soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
188 mg
Białko
52 g
Kalorie
1756 kJ /
420 kcal
Tłuszcz
21 g
Błonnik
3.5 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Węglowodany
3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Polędwiczki wieprzowe z selerowym purée i sosem kaparowo-cytrynowym
45 min
Sos choron
20 min
Sos béarnaise
20 min
Roladki z indyka z gruszką, ziemniakami i duszonym szpinakiem
1 godz.
Wolno gotowane pulpety w sosie pomidorowym (z osłoną noża miksującego)
3 godz. 40 min
Kotlety schabowe z kością (sous-vide) i sałatka jabłkowa (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 40 min
Roladki z kurczaka z cebulą i suszonymi śliwkami
50 min
Kurczak z ziołowym sosem i sałatką z fasoli z pesto z rukoli
1 godz.
Sos soubise
30 min
Kotlety (croquetas) z indyka nadziewane mozzarellą
40 min
Sos berneński
15 min
Kurczak koronacyjny Elżbiety II
30 min