Urządzenia i Akcesoria
Roladki z kurczaka (sous-vide) z sosem paprykowym (z osłoną noża miksującego)
Składniki
Farsz
-
20 g szczypiorku, świeżego, pokrojonego na 4 cm kawałki20 g estragonu, świeżego tylko liście
-
80 g serc karczochów, w oleju odsączonych
-
100 g sera ricotta podzielonego na kawałki
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Roladki z kurczaka i sos paprykowy
-
3 piersi z kurczaka, bez skóry (180-200 g każda)
-
1400 - 1500 g wody do całkowitego przykrycia worków plus dodatkowa ilość do napełnienia miski
-
1 płaska łyżeczka witaminy C, w proszku30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
2 czerwone papryki bez gniazd nasiennych, przekrojone na pół
-
4 ząbki czosnku
-
40 g oliwy z oliwek
-
¼ łyżeczki soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Filety z indyka (sous-vide, z osłoną noża miksującego) w cytrusowej marynacie
3 godz. 30 min
Rumienienie wołowiny (medium rare)
15 min
Wolno gotowane pulpety w sosie pomidorowym (z osłoną noża miksującego)
3 godz. 40 min
Kotlety schabowe z kością (sous-vide) i sałatka jabłkowa (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 40 min
Pierś z kurczaka z pesto z bryndzą
14 godz.
Lody z solonym karmelem
14 godz.
Cielęcina (sous-vide, z osłoną noża miksującego) z chipsami z jabłek i ziemniaków
5 godz. 10 min
Wolno gotowane udka z kurczaka w sosie paprykowym z ryżem (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 45 min
Wolno gotowany kremowy gulasz z indyka z pieczarkami (z osłoną noża miksującego)
4 godz.
Policzki wieprzowe (sous-vide) w czerwonym winie (z osłoną noża miksującego)
8 godz. 45 min
Paprykarz węgierski z pulpetami drobiowymi na ostro
55 min
Polędwica wołowa z warzywami
50 min