
Urządzenia i Akcesoria
Roladki z kurczaka (sous-vide) z sosem paprykowym (z osłoną noża miksującego)
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
3 porcje
Składniki
Farsz
-
estragonu, świeżego tylko liście20 g
-
serc karczochów, w oleju odsączonych80 g
-
sera ricotta podzielonego na kawałki100 g
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
Roladki z kurczaka i sos paprykowy
-
piersi z kurczaka, bez skóry (180-200 g każda)3
-
wody do całkowitego przykrycia worków plus dodatkowa ilość do napełnienia miski1400 - 1500 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego30 g
-
czerwone papryki bez gniazd nasiennych, przekrojone na pół2
-
ząbki czosnku4
-
oliwy z oliwek40 g
-
soli¼ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego1 szczypta
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
420 kcal /
1756 kJ
Białko
52 g
Tłuszcz
21 g
Węglowodany
3 g
Błonnik
3.5 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Sód
188 mg