Roladki z kurczaka (sous-vide) z sosem paprykowym (z osłoną noża miksującego)

Roladki z kurczaka (sous-vide) z sosem paprykowym (z osłoną noża miksującego)

4.3 31 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
3 porcje

Składniki

Farsz
  • estragonu, świeżego tylko liście
    20 g
    20 g szczypiorku, świeżego, pokrojonego na 4 cm kawałki
  • serc karczochów, w oleju odsączonych
    80 g
  • sera ricotta podzielonego na kawałki
    100 g
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
Roladki z kurczaka i sos paprykowy
  • piersi z kurczaka, bez skóry (180-200 g każda)
    3
  • wody do całkowitego przykrycia worków plus dodatkowa ilość do napełnienia miski
    1400 - 1500 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    30 g
    1 płaska łyżeczka witaminy C, w proszku
  • czerwone papryki bez gniazd nasiennych, przekrojone na pół
    2
  • ząbki czosnku
    4
  • oliwy z oliwek
    40 g
  • soli
    ¼ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 szczypta

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 420 kcal / 1756 kJ
Białko 52 g
Tłuszcz 21 g
Węglowodany 3 g
Błonnik 3.5 g
Tłuszcz nasycony 4 g
Sód 188 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...