Roladki z kurczaka (sous-vide) z sosem paprykowym (z osłoną noża miksującego)

Roladki z kurczaka (sous-vide) z sosem paprykowym (z osłoną noża miksującego)

4.3 32 rating
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
3 porcje

Składniki

Farsz
  • 20 g estragonu, świeżego tylko liście
    20 g szczypiorku, świeżego, pokrojonego na 4 cm kawałki
  • 80 g serc karczochów, w oleju odsączonych
  • 100 g sera ricotta podzielonego na kawałki
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Roladki z kurczaka i sos paprykowy
  • 3 piersi z kurczaka, bez skóry (180-200 g każda)
  • 1400 - 1500 g wody do całkowitego przykrycia worków plus dodatkowa ilość do napełnienia miski
  • 30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    1 płaska łyżeczka witaminy C, w proszku
  • 2 czerwone papryki bez gniazd nasiennych, przekrojone na pół
  • 4 ząbki czosnku
  • 40 g oliwy z oliwek
  • ¼ łyżeczki soli
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 188 mg
Białko 52 g
Kalorie 1756 kJ / 420 kcal
Tłuszcz 21 g
Błonnik 3.5 g
Tłuszcz nasycony 4 g
Węglowodany 3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Łosoś teriyaki (sous-vide, z osłoną noża miksującego)

Łosoś teriyaki (sous-vide, z osłoną noża miksującego)

4.4(75)

1 godz. 20 min

Kurczak w sosie ostrygowym (sous-vide, z osłoną noża miksującego) z ryżem jaśminowym

Kurczak w sosie ostrygowym (sous-vide, z osłoną noża miksującego) z ryżem jaśminowym

4.5(61)

2 godz. 10 min

Filet z białej ryby (sous-vide) z pieczonymi warzywami (z osłoną noża miksującego)

Filet z białej ryby (sous-vide) z pieczonymi warzywami (z osłoną noża miksującego)

4.1(31)

1 godz. 30 min

Wolno gotowana zupa gulaszowa z cielęciny (z osłoną noża miksującego)

Wolno gotowana zupa gulaszowa z cielęciny (z osłoną noża miksującego)

4.5(67)

6 godz. 30 min

Cielęcina (sous-vide, z osłoną noża miksującego) z chipsami z jabłek i ziemniaków

Cielęcina (sous-vide, z osłoną noża miksującego) z chipsami z jabłek i ziemniaków

4.4(13)

5 godz. 10 min

Kotlety schabowe z kością (sous-vide) i sałatka jabłkowa (z osłoną noża miksującego)

Kotlety schabowe z kością (sous-vide) i sałatka jabłkowa (z osłoną noża miksującego)

3.7(26)

2 godz. 40 min

Piersi z kaczki w sosie pomarańczowo-imbirowym z purée ziemniaczanym i fasolką szparagową

Piersi z kaczki w sosie pomarańczowo-imbirowym z purée ziemniaczanym i fasolką szparagową

3.8(115)

1 godz.

Podudzia z kurczaka w sosie puttanesca (z osłoną noża miksującego)

Podudzia z kurczaka w sosie puttanesca (z osłoną noża miksującego)

4.1(108)

2 godz. 30 min

Grillowane steki wołowe z masłem cebulowo-ziołowym, młodymi ziemniakami i cebulą

Grillowane steki wołowe z masłem cebulowo-ziołowym, młodymi ziemniakami i cebulą

4.5(35)

1 godz. 20 min

Wolno gotowane udka z kurczaka w sosie paprykowym z ryżem (z osłoną noża miksującego)

Wolno gotowane udka z kurczaka w sosie paprykowym z ryżem (z osłoną noża miksującego)

4.1(160)

4 godz. 45 min

Policzki wieprzowe (sous-vide) w czerwonym winie (z osłoną noża miksującego)

Policzki wieprzowe (sous-vide) w czerwonym winie (z osłoną noża miksującego)

4.5(40)

8 godz. 45 min

Steki z polędwicy wołowej (sous-vide) z sosem berneńskim (z osłoną noża miksującego)

Steki z polędwicy wołowej (sous-vide) z sosem berneńskim (z osłoną noża miksującego)

4.5(202)

2 godz. 20 min