Wersje kompatybilne
Sałatka z gotowanych ziemniaków z miętowo-cytrynowym sosem
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g ziaren słonecznika
- 10 g mięty, świeżej
- 10 g skórki otartej z cytryny, ekologicznej, bez białych błonek
- 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 30 g oliwy z oliwek
- ½ łyżeczki soli
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
- 400 g ziemniaków, ugotowanych, pokrojonych w 2 cm kostkę
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1555 kJ / 372 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 1122 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ziemniaki z sosem jogurtowym
40 min
Fasolka szparagowa z ziemniakami, masło tymiankowe
50 Min
Zielona fasolka szparagowa na Varomie
30 min
Gotowanie na parze ziemniaków lub batatów (200-600 g)
30 min
Warzywa gotowane na parze
35 min
Warzywa gotowane na parze z parmezanowym zabajone
50 Min
Gotowanie wyrobów mącznych – kopytek, klusek, gnocchi (z osłoną noża miksującego)
35 min
Zupa z cukinią; Ryba na parze z ziemniakami i cytrynowym sosem
50 Min
Gotowanie ziemniaków w koszyczku
35 min
Gotowanie na parze ziemniaków lub batatów (650-1200 g)
40 min
Gotowanie dużej porcji ziemniaków (z osłoną noża miksującego)
40 min
Gotowanie na parze młodych ziemniaków (300-600 g)
35 min