
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z gotowanych ziemniaków z miętowo-cytrynowym sosem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
2 porcje
Składniki
-
ziaren słonecznika30 g
-
mięty, świeżej10 g
-
skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek10 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego20 g
-
oliwy z oliwek30 g
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego1 szczypta
-
ziemniaków, ugotowanych pokrojonych w 2 cm kostkę400 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
372 kcal /
1555 kJ
Białko
8 g
Tłuszcz
22 g
Węglowodany
41 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Sód
1122 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ZERO WASTE
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Gotowanie na parze kalarepy (550-1200 g)
45 min
Gotowanie na parze pora (450-800 g)
30 min
Gotowanie na parze szpinaku (500 g)
15 min
Gotowanie na parze kapusty (350-800 g)
25 min
Gotowanie na parze kalafiora (350-900 g)
30 min
Warzywa gotowane na parze
35 min
Brokuły i ziemniaki z sosem z sera pleśniowego
30 min
Zielona fasolka szparagowa na Varomie
30 min
Wolno gotowany kurczak w cytrynowym sosie śmietanowym (z osłoną noża miksującego)
1 godz. 50 min
Brokuł z mleczkiem kokosowym
35 min
Warzywa na parze z miodem i cytryną
40 min
Kalafior z purée z groszku
40 min