
Urządzenia i Akcesoria
Podudzia z kurczaka w sosie puttanesca (z osłoną noża miksującego)
Składniki
-
800 g podudzi z kurczaka, ze skórą z kością (8 szt.)
-
1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
-
½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
-
1 - 1 ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
2 ¼ łyżeczki soli
-
olej rzepakowy do podsmażenia podudzi
-
4 ząbki czosnku
-
10 - 20 g czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
15 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
20 g oliwy z oliwek
-
20 g filetów z anchois, z puszki, solonych odsączonych z oleju
-
30 g kaparów, konserwowych odsączonych z zalewy
-
700 g przecieru pomidorowego, typu passata
-
200 g wody
-
10 - 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1 - 2 szczypty cynamonu, mielonego
-
½ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego
-
1 ½ łyżeczki cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
80 g czarnych oliwek, bez pestek odsączonych z zalewy
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Wolno gotowana wołowina w sosie whisky z ziemniakami (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 50 min
Wolno gotowane udka z kurczaka w sosie paprykowym z ryżem (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 45 min
Wolno gotowana wołowina z pieczarkami (z osłoną noża miksującego)
5 godz. 20 min
Wolno gotowana jagnięcina z ogórkowym kuskusem i miętą (z osłoną noża miksującego)
9 godz.
Żeberka po meksykańsku
15 godz. 10 min
Polędwica wołowa z warzywami
50 min
Policzki wieprzowe (sous-vide) w czerwonym winie (z osłoną noża miksującego)
8 godz. 45 min
Żeberka wieprzowe w sosie z czarnej fasoli
1 godz. 35 min
Wolno gotowany kremowy gulasz z indyka z pieczarkami (z osłoną noża miksującego)
4 godz.
Boeuf Stroganow
1 godz.
Wolno gotowane żeberka w sosie barbecue (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 25 min
Wolno gotowana łopatka wieprzowa (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 20 min