Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 240 g brukwi, obranej, pokrojonej na kawałki
- 500 g wody, wrzącej, do sparzenia brukwi
- 80 g korzenia selera, pokrojonego na kawałki
- 40 g korzenia pietruszki, pokrojonego na kawałki
- 180 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 220 - 250 g ziemniaków, obranych, pokrojonych na kawałki
- 280 - 300 g nóg z gęsi lub nóg z kaczki
- 2 ½ łyżeczki soli
- 1500 g wody
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ½ łyżeczki majeranku, suszonego
- 3 - 4 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście, drobno pokrojonej
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 969.2 kJ / 231.5 kcal
- Białko
- 17.3 g
- Węglowodany
- 15.7 g
- Tłuszcz
- 11.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.8 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 495.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kapuśniak kaszubski
45min
Zupa fasolowa z pulpecikami
50min
Barszcz wegetariański
1h 10min
Toskańska zupa fasolowa
50min
Kapuśniak z młodej kapusty
40min
Kapuśniak
50min
Egejska zupa warzywna
50min
Zupa grochowa
1h
Zupa fasolowa na wędzonych żeberkach
13 godz. 50 min
Barszcz ukraiński
1h 35min
Wiejska zapiekanka z purée z brukwi
2h 20min
Zupa rybna z warzywami
45min