
Urządzenia i Akcesoria
Kujawska zupa z brukwi
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porcji
Składniki
-
brukwi obranej, pokrojonej na kawałki240 g
-
wody wrzącej, do sparzenia brukwi500 g
-
korzenia selera pokrojonego na kawałki80 g
-
korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki40 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki180 g
-
ziemniaków obranych, pokrojonych na kawałki220 - 250 g
-
nóg z gęsi lub nóg z kaczki280 - 300 g
-
soli2 ½ łyżeczki
-
wody1500 g
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
majeranku, suszonego½ łyżeczki
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście drobno pokrojonej3 - 4 gałązki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
231.5 kcal /
969.2 kJ
Białko
17.3 g
Tłuszcz
11.7 g
Węglowodany
15.7 g
Błonnik
2.8 g
Tłuszcz nasycony
2.8 g
Sód
495.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ZAPOMNIANE WARZYWA
10 Przepisów
Polska
Polska