Kujawska zupa z brukwi
TM6 TM5

Kujawska zupa z brukwi

4.3 (26 ocen)

Składniki

  • 240 g brukwi, obranej, pokrojonej na kawałki
  • 500 g wody, wrzącej, do sparzenia brukwi
  • 80 g korzenia selera, pokrojonego na kawałki
  • 40 g korzenia pietruszki, pokrojonego na kawałki
  • 180 g marchewki, pokrojonej na kawałki
  • 220 - 250 g ziemniaków, obranych, pokrojonych na kawałki
  • 280 - 300 g nóg z gęsi lub nóg z kaczki
  • 2 ½ łyżeczki soli
  • 1500 g wody
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ½ łyżeczki majeranku, suszonego
  • 3 - 4 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście, drobno pokrojonej

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
969.2 kJ / 231.5 kcal
Białko
17.3 g
Węglowodany
15.7 g
Tłuszcz
11.7 g
Tłuszcz nasycony
2.8 g
Błonnik
2.8 g
Sód
495.8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy