Kujawska zupa z brukwi

Kujawska zupa z brukwi

4.3 28 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porcji

Składniki

  • brukwi obranej, pokrojonej na kawałki
    240 g
  • wody wrzącej, do sparzenia brukwi
    500 g
  • korzenia selera pokrojonego na kawałki
    80 g
  • korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
    40 g
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    180 g
  • ziemniaków obranych, pokrojonych na kawałki
    220 - 250 g
  • nóg z gęsi lub nóg z kaczki
    280 - 300 g
  • soli
    2 ½ łyżeczki
  • wody
    1500 g
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • majeranku, suszonego
    ½ łyżeczki
  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście drobno pokrojonej
    3 - 4 gałązki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 231.5 kcal / 969.2 kJ
Białko 17.3 g
Tłuszcz 11.7 g
Węglowodany 15.7 g
Błonnik 2.8 g
Tłuszcz nasycony 2.8 g
Sód 495.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...