
Urządzenia i Akcesoria
Zapiekanka z kalafiora i jajek
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
6 porcji
Składniki
-
sera cheddar pokrojonego na kawałki300 g
-
wody1000 g
-
różyczek kalafiora (z 1-2 kalafiorów)1000 g
-
jajek4 - 6
-
mąki pszennej80 g
-
masła pokrojonego na kawałki80 g
-
mleka800 g
-
soli½ - 1 łyżeczka
-
pieprzu białego, mielonego2 szczypty
-
gałki muszkatołowej, mielonej (opcjonalnie)1 - 2 szczypty
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
526 kcal /
2199 kJ
Białko
29 g
Tłuszcz
36 g
Węglowodany
20 g
Błonnik
5.4 g
Tłuszcz nasycony
21 g
Sód
563 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

STACJA THERMOMIX FRIEND®
41 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Zapiekanka kalafiorowo-brokułowa z jajkami i sosem jogurtowym
35 min
Lasagne z cukinii i szynki (bez glutenu)
1 godz. 30 min
Sałatka na ciepło z ziemniakami i jajkiem (z osłoną noża miksującego 2.0)
45 min
Chlebek do odrywania z serem
1 godz. 50 min
Zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami i serem camembert
1 godz.
Zapiekanka makaronowa z warzywami
1 godz.
Ryżowe pulpety z kalafiorem
1 godz. 30 min
Pulpety z białej kiełbasy w sosie śmietanowo-chrzanowym
30 min
Makaron z sosem z trzech serów
15 min
Zapiekanka ziemniaczana
40 min
Zapiekanka ziemniaczana z kalafiorem i parmezanem
1 godz.
Zapiekanka ryżowa z warzywami
1 godz.