Urządzenia i Akcesoria
Pstrągi z warzywami i sosem holenderskim
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
2 porcje
Składniki
Warzywa i pstrągi
-
750 g wody
-
350 g ziemniaków pokrojonych na 3-4 cm kawałki
-
1 ½ łyżeczki soli
-
350 g warzyw, mieszanych (np. szparagów, różyczek kalafiora, marchewki), pokrojonych na kawałki
-
2 pstrągi, świeże, oczyszczone (ok. 220 g każdy)
-
sok z cytryny, świeżo wyciśnięty do skropienia
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Sos holenderski
-
50 g wody
-
100 g masła pokrojonego na kawałki
-
4 żółtka
-
50 g białego wina
-
10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1922 mg
Białko
44 g
Kalorie
3694 kJ /
882 kcal
Tłuszcz
59 g
Błonnik
7.1 g
Tłuszcz nasycony
33 g
Węglowodany
36 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
STACJA THERMOMIX FRIEND®
41 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Łosoś w kremowym sosie pieczarkowym z ziemniakami
50 min
Pstrąg marynowany
25 godz. 35 min
Pstrąg w sosie holenderskim
1 godz. 5 min
Camembert z serkiem kremowym i marynowaną papryką
50 min
Pstrągi z warzywami na parze; Mus twarogowy z sosem z owoców jagodowych
55 min
Carpaccio z buraków z cukinią (TM6, TM7)
15 min
Ryba na parze z zieloną soczewicą i sosem paprykowym
40 min
Ryba z fasolką szparagową, salsą verde i szafranowym pilawem; Mus cytrynowo-bazyliowy
55 min
Filety rybne z ziemniakami i szpinakiem w sosie śmietanowym
45 min
Łosoś z warzywami; Sos holenderski
40 min
Łosoś w kremowym sosie pieczarkowym z ziemniakami
35 min
Zupa krem z pomidorów; Gołąbki z kaszą jaglaną i sosem grzybowym
1 godz. 40 min