Urządzenia i Akcesoria
Pstrągi z warzywami i sosem holenderskim
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
2 porcje
Składniki
Warzywa i pstrągi
-
750 g wody
-
350 g ziemniaków pokrojonych na 3-4 cm kawałki
-
1 ½ łyżeczki soli
-
350 g warzyw, mieszanych (np. szparagów, różyczek kalafiora, marchewki), pokrojonych na kawałki
-
2 pstrągi, świeże, oczyszczone (ok. 220 g każdy)
-
sok z cytryny, świeżo wyciśnięty do skropienia
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Sos holenderski
-
50 g wody
-
100 g masła pokrojonego na kawałki
-
4 żółtka
-
50 g białego wina
-
10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1922 mg
Białko
44 g
Kalorie
3694 kJ /
882 kcal
Tłuszcz
59 g
Błonnik
7.1 g
Tłuszcz nasycony
33 g
Węglowodany
36 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
STACJA THERMOMIX FRIEND®
41 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Karp w szarym sosie
1 godz. 10 min
Pstrągi z warzywami na parze; Mus twarogowy z sosem z owoców jagodowych
55 min
Łosoś z cytrynowym sosem holenderskim, szparagami i ryżem
45 min
Łosoś z warzywami; Sos holenderski
40 min
Halibut na parze z warzywami, żółtą soczewicą i zielonym sosem
1 godz.
Cytrynowo-koperkowy łosoś z pieczonymi warzywami
45 min
Dorsz (sous-vide, z osłoną noża miksującego) z purée ziemniaczanym
1 godz. 50 min
Stek z tuńczyka na parze z pikantnym dipem z pomidorów i soczewicy
40 min
Cytrynowo-rozmarynowy pstrąg i warzywa na parze
1 godz. 5 min
Łosoś w sosie ziołowo-musztardowym
35 min
Dorsz na parze z ryżem i szpinakiem w sosie cytrynowym
30 min
Pstrąg w sosie holenderskim
1 godz. 5 min