Corona de brioche con crema de whisky

Corona de brioche con crema de whisky

4.3 26 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 5 godz.
12 raciones

Składniki

  • de azúcar
    70 g
  • tiras de piel de naranja (solo la parte naranja)
    8 - 9
  • de leche
    160 g
  • de levadura prensada fresca desmenuzada
    15 g
  • de harina de fuerza
    500 g
  • huevo
    1
  • de mantequilla a temperatura ambiente, en trozos (y un poco más para el molde)
    80 g
  • de crema de whisky
    70 g
  • de sal
    1 pellizco
  • de pepitas de chocolate negro
    50 g
  • de zumo de limón
    20 g
  • de agua
    250 g
  • leche
  • de azúcar glas
    1 - 2 cucharaditas

Wartości odżywcze na 12 raciones

Kalorie 3458 kcal / 14468.3 kJ
Białko 82 g
Tłuszcz 110 g
Węglowodany 509 g
Błonnik 24 g
Tłuszcz nasycony 62 g
Sód 326 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...