Corona de brioche con crema de whisky

Corona de brioche con crema de whisky

4.3 28 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 5 godz.
12 raciones

Składniki

  • 70 g de azúcar
  • 8 - 9 tiras de piel de naranja (solo la parte naranja)
  • 160 g de leche
  • 15 g de levadura prensada fresca desmenuzada
  • 500 g de harina de fuerza
  • 1 huevo
  • 80 g de mantequilla a temperatura ambiente, en trozos (y un poco más para el molde)
  • 70 g de crema de whisky
  • 1 pellizco de sal
  • 50 g de pepitas de chocolate negro
  • 20 g de zumo de limón
  • 250 g de agua
  • leche
  • 1 - 2 cucharaditas de azúcar glas

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 12 raciones

Sód 326 mg
Białko 82 g
Kalorie 14468.3 kJ / 3458 kcal
Tłuszcz 110 g
Błonnik 24 g
Tłuszcz nasycony 62 g
Węglowodany 509 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...