Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g de azúcar
- 8 - 9 tiras de piel de naranja (solo la parte naranja)
- 160 g de leche
- 15 g de levadura prensada fresca desmenuzada
- 500 g de harina de fuerza
- 1 huevo
- 80 g de mantequilla a temperatura ambiente, en trozos (y un poco más para el molde)
- 70 g de crema de whisky
- 1 pellizco de sal
- 50 g de pepitas de chocolate negro
- 20 g de zumo de limón
- 250 g de agua
- leche
- 1 - 2 cucharaditas de azúcar glas
- Wartości odżywcze
- na 12 raciones
- Kalorie
- 14468.3 kJ / 3458 kcal
- Białko
- 82 g
- Węglowodany
- 509 g
- Tłuszcz
- 110 g
- Tłuszcz nasycony
- 62 g
- Błonnik
- 24 g
- Sód
- 326 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lanzón de San Jorge (Aragón)
3h 40min
Costrada de Aoiz (Navarra)
2 godz.
Povitica
3h 30 min
Rosquillas glaseadas con caramelo
5h
Estrella brioche nevada
3h 10 min
Roscón trenzado de brioche con avellanas
3h
Minirroscón de Reyes
3h
Brioche con crumble (Challahs)
1h 30 min
Brazo gitano de café
1h 30 min
Pasteles de nata (Pastéis de nata)
50min
Tarta de queso estilo "La Viña"
2 godz.
Tarta de manzana con glaseado de albaricoque
1 Std. 10 Min